Ексклюзиви
вівторок, 25 лютого 2020 00:15

Українка пояснила, чому невигідно працювати у Франції
7

Аліна переїхала до Парижу до свого чоловіка. Зараз виховує двох синів
Фото: Фото надані Аліною Пей
Аліна переїхала до Парижу до свого чоловіка. Зараз виховує двох синів
Аліна переїхала до Парижу до свого чоловіка. Зараз виховує двох синів
Аліна переїхала до Парижу до свого чоловіка. Зараз виховує двох синів
Аліна переїхала до Парижу до свого чоловіка. Зараз виховує двох синів

Працювати у Франції невигідно. Як тільки заробітки збільшуються, одразу збільшуються податки і виплати за комунальні послуги та соціальні пільги. Про це Gazeta.ua розповідає українка Аліна Пей яка десять років живе у Франції

"Я переїхала до чоловіка, який родом із Парижу. Французький добре знаю, так як вчилася на викладача. Легалізувати свій диплом тут складно, та й немає потреби. Носіїв мови достатньо. Тому перше, що я зробила — пішла на роботу офіціанткою. Наші доходи зросли, а відповідно виросла й ціна на оренду, оплата комунальних та сміття. Приміром, коли я не працюю, то за вивіз сміття ми платили 2 євро, а коли я на роботі — 8. Те ж саме із платою за дитсадок", - каже Аліна.

Безробітним допомагають, виплачуючи соціальну допомогу. Мінімальна зарплата, яку отримують французи 1498 євро, з них на руки можна отримати 1115 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку пенсію може заробити українець у Польщі

" Роботодавець сплачує за робітника половину податків. Також забезпечує працівника проїздними на громадський транспорт чи компенсує витрати на бензин, оплачує медичну страховку. Окрім того французи оплачують самостійно податок на прибуток. Чим вища зарплата, тим він більший. Якщо заробітки понад 5 тисяч євро то 45% француз повертає державі. А ось все. Що нижче мінімальної зарплати не оподатковується. У тому числі й моя допомога по безробіттю", - каже Аліна.

Щороку роботодавці декларують доходи працівників за 12 місяців. Враховують також додаткові заробітки.

"Користуються такими пільгами переважно емігранти та жінки з бувшого союзу. Потрапити на біржу праці французу немислимо. Вони страшенні трудоголіки і більшість люблять свою роботу. Мій чоловік — лікар. Він постійно залишається після роботи, щоб прийняти всіх пацієнтів", - каже жінка.

Французи сплачують податки на басейн, бо він вважається розкішшю.

"Тут є податок на землюнавіть для тих, хто живе у багатоповерхівках. Ми житло винаймаємо, але всерівно щороку маємо заплатити 100 євро податку. Гроші йдуть на облагородження міст, гарні клумби, нові лавки в парку, озеленення", - каже Аліна.

Українка Діана Демір переїхала до Стамбулу і створила власну колекцію одягу. Жінка веде блог, в якому розповідає про життя в Туреччині, особливості виховання дітей і проведення дозвілля.

Зараз ви читаєте новину «Українка пояснила, чому невигідно працювати у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути