четвер, 03 січня 2019 00:15

"Перед випискою додому здають екзамен" - українка про пологи у США

"Перед випискою додому здають екзамен" -   українка про пологи у США
Із лікарні поїхати додому не дозволять, якщо в автомобілі немає спеціального дитячого крісла. Фото: ifeimg.pravda.com

У США на третій день після пологів, перед випискою із пологового будинку проводять екзамен із материнства. Якщо жінка його не здає, додому присилають медсестру, яка навчає доглядати за дитиною.

Про це в газеті "33 Канал" розповідає українка Марія Вітер, яка народжувала в Маямі.

"Коли мене привезли у госпіталь, нас зустріли медсестри, посадили у крісло і повезли на 2 поверх. Дорогою розважали мене, щоб не хвилювалася. Завезли відразу в пологову залу - це величезна палата, в ній - 3 великих комп'ютерних екрани. Перший для дитини, де весь час спостерігають за її станом, дві камери направлені на породіллю і ще одна на обладнання. Також в палаті був телевізор, душ та туалет. Найбільше вразило ліжко - воно величезне. На ньому провела усі перейми. Коли прийшов час народжувати його трансформували у пологове крісло. Одразу підвезли столики з усіма необхідними речами для лікаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незручні меблі та малий одяг: з якими труднощами стикаються українці в Японії

"Під час переймів від мене не відходили медсестри, яких було семеро. У кожної своя робота - хтось носив воду, хтось судно, хтось міняв пелюшки. Для чоловіка у палаті були крісло і столик. Для дитини - спеціальний бокс із теплою лампою".

Із лікарні виписують за 10 хвилин. Але поїхати додому не дозволять, якщо в автомобілі немає спеціального дитячого крісла.

"Лікар хвалив, бо відмовилася від епідуральної анестезії, яка входила у контракт і коштувала 800 доларів. Ці гроші нам повернули. Доньку одразу виклали на живіт. Пуповину не перерізали хвилин 30. Потім забрали на обстеження. Поки відпочивала принесли обід - бульйон, салат, гамбургер, соки. Потім перевели в іншу палату, де дали можливість побути разом зі сім'єю. За два дні нас обслуговували 18 людей персоналу".

У Чилі вчаться 12 років - 8 років базова і 4 роки середня освіта. Після школи ті діти, які бажають отримувати вищу освіту, мають скласти загальнонаціональний іспит (PSU), середній бал за який визначає, в який університет і на яку спеціальність ти можеш вступити. Про це Gazeta.ua розповідає Надія Васильченко, яка в Чилі мешкає майже 15 років. В країну приїхала працювати перекладачем.

Зараз ви читаєте новину «"Перед випискою додому здають екзамен" - українка про пологи у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути