вівторок, 03 липня 2018 00:15

Парасолька без дощу і какао замість гарбуза: українець розповів про дивацтва філіппінців

Парасолька без дощу і какао замість гарбуза: українець розповів про дивацтва філіппінців
На Філіппінах хлопцям замість гарбуза, виносять рідке какао. Фото: uaua.info

Філіппінці ходять із парасольками навіть тоді, коли немає дощу. А какао може вирішити долю закоханого хлопця.

Про це розповідає Артур із Запоріжжя, який три роки живе у столиці Філіппін – Манілі, передає ictv.

"Філіппіни – гарна природа, гарна архітектура, гарні дівчата, тому філіппінці просто помішані на різних конкурсах краси. Узагалі для них відображення в дзеркалі – це щось неймовірно важливе. Тому, якщо щось їм не подобається, вони одразу біжать до пластичного хірурга. І збільшують собі не губи, як роблять це зазвичай в інших країнах, а зменшують ніс чи змінюють розріз очей".

Також філіппінці ненавидять засмагу. Місцеві всіляко ховаються від сонця. Якщо їхня шкіра все-таки стала темнішою – вони всіма силами намагаються це виправити.

"Філіппінці самі по собі смуглий народ, тому вони всілякими способами намагаються себе відбілити препаратами, таблетками, мазями та кремами. Якщо ви захочете купити мило в супермаркеті, воно завжди буде обов'язково з відбілюючим ефектом. Також вони завжди беруть з собою на вулицю парасольку від сонця", – розповідає Артур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За третю дитину дають $20 тис. - українець про соціальні стандарти в Південній Кореї

Філіппінки – красуні, тому відбою від наречених в них немає, розповів хлопець. Але якщо в Україні хлопцю, який не сподобався на сватанні, вручають гарбуза, то на Філіппінах дотримуються трохи іншої традиції. Симпатія або антипатія до парубка визначається густотою какао.

"Мені місцеві розповіли про дуже цікаву традицію. Коли я, наприклад, приходжу знайомитися з батьками дівчини, то вони тобі дають какао. Якщо какао досить густе, тобі будуть раді, якщо воно рідке, то краще до них додому вже не повертатися".

Якщо какао виявилося густим, пара одружується і живе разом все життя. І не завжди через велике кохання, інколи просто тому, що розлучитися на Філіппінах дуже проблематично.

"Цілих 80% населення країни Філіппін – католики. Тому ця країна – єдина після Ватикану, в якій офіційно заборонені розлучення церквою, вона їх не підтримує і не визнає. Тому, якщо сімейна пара вирішила все-таки розлучитися, їм доведеться виписувати так зване анулювання шлюбу. Воно говорить про те, що він був укладений з якихось обставин, але це займає величезну кількість часу і коштує великих грошей".

Через великі відстані на Алясці люди майже не ходять. Користуються автомобілями та автобусами. Також із приходом зими гуляти вечірніми вулицями стає небезпечно - можна зустріти лосів і навіть ведмедів. Про мінуси життя в Америці розповідає Анастасія Боен із Луцька, яка живе в місті Анкорідж, Аляска. Вийшла заміж за американця Джейса.

Зараз ви читаєте новину «Парасолька без дощу і какао замість гарбуза: українець розповів про дивацтва філіппінців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути