понеділок, 31 липня 2017 11:06

Квартири здають від $110: українець переїхав у Колумбію

Квартири здають від $110: українець переїхав у Колумбію
Ростислав Калацинський живе в місті Богота, столиці Колумбії Фото: obozrevatel.

Оренда квартири у Колумбії коштує від $110 до $600 в місяць. Квартири зазвичай здають без меблів. Також потрібен документ від місцевого жителя, у якого є майно.

"Якщо ви не зможете заплатити за оренду, ця людина повинна заплатити за вас. А ось кімнату з меблями знайти не має труднощів. І документів майже ніяких не треба. Хостел - у межах 10-25 доларів за ніч", - розповідає українець Ростислав Калацинський.

Живе в 10-мільйонному місті Богота, столиці Колумбії, повідомляє obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада додає 20% до суми заощаджень на навчання: досвід українця

"Колумбія - країна контрастів. У столиці є райони "люксурі", такі, що з Україною не зрівняються. Ні, брешу. З Україною в плані розкоші, мені здається, ніхто не зрівняється. Є "буено" - красиві, охайні, дорогі райони. Але також є бідні, страшненькі і сумбурні. Тут можна побачити машину за 100 тисяч доларів, але також можна побачити дітей, яким нема чого їсти. Корупція тут на високому рівні, а колумбійці особливо і не паряться. Тут діє правило фієсти, тобто власне задоволення, релакс і насолода понад усе. Ніхто не працюватиме у вихідні або в святкові дні", - каже чоловік.

За словами Ростислава, Колумбією зручно подорожувати. Літаки - популярний і доступний засіб пересування. Квитки коштують від $35 до $90.

"Крім того, автобуси курсують щодня в будь-якому напрямку. Від 10-50 доларів. Я віддаю перевагу автобусам. Дороги гладенькі, нескінченні мости і гори, гори, гори. З вікна можна побачити найдивовижніше в Колумбії - її природу. Адже Колумбія - перша в світі за кількістю різних видів пташок, друга країна в світі за різноманітністю видів метеликів, і третя - за кількістю тварин, які проживають", - зазначає Ростислав.

Найпотрібніша професія для іноземців у Колумбії - викладання.

"Як іноземних мов, так і шкільних або університетських дисциплін. Так, я пораджу шукати роботу з України. На жаль, у нас немає безвізового режиму з Колумбією. За будь-якого випадку, треба заплатити десь 200-350 доларів за робочу візу на рік. В середньому зарплата для іноземців - від 500 доларів на місяць", - розповідає чоловік.

Мати семи дітей українка Ольга Гілл заснувала у США онлайн-платформу для сімей Living Notes. Крім онлайн-бізнесу, жінка займається балетом, фотографією і пише блоги. Живе в Сан-Франциско, штат Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Квартири здають від $110: українець переїхав у Колумбію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути