понеділок, 31 липня 2017 00:18

Канада додає 20% до суми заощаджень на навчання: досвід українця

Канада додає 20% до суми заощаджень на навчання: досвід українця
Щоб допомогти відкладати на навчання Канада додає 20% до загальної суми. Фото: monitor

Вартість навчання на бакалавра в США в середньому понад $6 тис на рік. Вчитися потрібно 4 роки. Найвищі ціни на медичні спеціальності - близько $13 тис.

На дантиста навчаються майже за $19 тис. На юриста за $ 11 000 тис. Про це пише студент-емігрант Олексій Павленко у своєму блозі.

Найдешевше навчання в провінції Квебек - $2 800 в рік. Якщо вчитися на бакалавра, потрібно приблизно $ 6 200 помножити на 4 роки - це в середньому $25 000 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прийшов чек на €400, щоб зібрати сина до школи" - досвід українки у Франції

"Крім оплати за навчання студенту потрібно десь жити, за щось харчуватися, купувати підручники, а один підручник може коштувати $ 100. І якщо підсумувати всі числа, то, знову ж таки, за офіційними даними за 4-річний курс потрібно викласти суму в 66 тисяч доларів. А якщо ви інтернаціональний студент - ще більше. Давайте уявимо, що ви вже живете в Канаді, у вас є постійне місце проживання або навіть канадський паспорт і у вас є дитина, яка навчається в школі, і в наступному році вона піде вчитися в канадський вуз, - розповідає Олексій Павленко. - Наступні 4-х років вашій дитині знадобиться 66 тисяч доларів. Щоб знайти таку велику суму, вашому синові або доньці доведеться підробляти і поєднувати навчання з роботою. якості альтернативи доведеться брати студентську позику і потім років 10 її повертати".

За словами хлопця, щоб допомогти відкладати на навчання Канада додає 20% до загальної суми.

"Це можна зробити за допомогою RESP (Registered Education Savings Plan) - так званий ощадний план для освіти. Такий план можна відкрити або в банку, або в страховій компанії, або в спеціальних організаціях. Я покажу на особистому прикладі, як це працює. Ось 9 травня 2017 роки я вніс на рахунок 1 тисячу доларів і буквально на днях (в кінці червня) отримав 200 доларів. По-моєму, класно. І більш того, так як я живу в провінції Квебек, сама провінція ще додає 10% додатково, тобто на внесену 1 тисяч доларів я отримаю 1 300 доларів. Ось така халява в Канаді! Де ви ще зустрінете 30% річних гарантовано?", - написав хлопець.

Андрій Рижков із міста Конотоп Сумської області працює викладачем у корейському університеті. Вперше у Корею потрапив за обміном студентами. Навчався в університеті Вонкванґ, в провінції Північна Чолла, на південному заході півострова.

Зараз ви читаєте новину «Канада додає 20% до суми заощаджень на навчання: досвід українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути