Ексклюзиви
четвер, 28 вересня 2017 10:17

Канадська режисерка зняла трагічний фільм про Україну

Автор: cms.2wentertainment
  Адріана Лугова зняла фільм про трагічні події в Україні
Адріана Лугова зняла фільм про трагічні події в Україні

Канадська режисерка українського походження Адріана Лугова зняла фільм про трагічні події в Україні - Recovery Room ("Післяопераційна палата". - Gazeta.ua).

Стрічка розповідає про події Майдану та АТО задокументованими кадрами та вустами героїв. Про це інформує кореспондент "Вголосу".

За словами Адріани Лугової, це фільм про силу людського духу. У стрічці - історії людей, які пройшли пекло війни на Донбасі та Майдан, були поранені. Згодом їм допомогли українські та канадські лікарі. Інтерв'ю режисерка записувала прямо в операційних палатах Головного військового клінічного госпіталю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб дружина поїхала в Італію на заробітки" - підбірка щирих побажань Порошенку від діаспорян

"Фільм важкий, його герої пережили багато болю. Я взяла відеокамеру і знімала розповіді героїв у післяопераційній палаті Київського військового госпіталю. Хотіла показати, наскільки вони сильні. Також продемонструвати дружні відносини між Україною та Канадою", - розповіла режисерка.

Автор: adrianaluhovy.com
  Фільм "Післяопераційна палата» розповідає про АТО
Фільм "Післяопераційна палата» розповідає про АТО

Робота над фільмом тривала близько 3 років. Стрічка вийшла англійською мовою. Із матеріалами допомогли учасники АТО та українські телеканали.

"Дуже приємно, що канадська діаспора не розгубила любові до рідної землі. Їй не байдуже до долі України. А ми колись побудуємо країну вільних і щасливих людей", - каже батько Назара Держила, одного із героїв стрічки.

В азіатській країні М'янма для того, щоб потрапити в дитячий садок, необхідно скласти іспит. Діти повинні вміти читати і писати англійською. Цього навчають у спеціальній групі для малюків віком від 3 до 4 років. Про це розповідає українка Міла Бедренец, яка живе в М'янмі.

Зараз ви читаєте новину «Канадська режисерка зняла трагічний фільм про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути