Ексклюзиви
неділя, 16 вересня 2018 00:16

Емігрантка розповіла, як відкрила магазин в одній з найрозвиненіших країн світу

Емігрантка розповіла, як відкрила магазин в одній з  найрозвиненіших країн світу
Надія Бремнер продає авторські прикраси в Сінгапурі Фото:Пикабу

У Сінгапурі малий і середній бізнес не перевіряють. Оскільки вся звітність йде через інтернет, немає корупції.

Про це розповідає українка Надія Бремнер. Після переїзду у Сінгапур перетворила хобі на бізнес —продає авторські прикраси з напівдорогоцінного каміння.

"Бізнес в Сінгапурі відкрила шість років тому. Тоді це було дуже легко. Я вже мала статус резидента країни. Зареєструвала за день приватне підприємство, заплативши близько 100 доларів. Реєстрація зайняла 10 хвилин в режимі онлайн. Оскільки працюю сама, вимог до статутного капіталу не було. В такому бізнесі, як у мене, ризик тільки в тому, що якщо щось трапиться, то буду нести відповідальність своїм майном. Звітність вести дуже легко: в кінці року потрібно заповнити податкову форму. Для бізнесу з щорічним оборотом до 100 тис. доларів необхідно заповнити всього три рядки: витрати, продажу, чистий прибуток", - розповідає Надія Бремнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як відкрила салон краси у Варшаві

"Для нерезидентів не все так просто. Складність полягає в тому, щоб отримати дозвіл на роботу. Шість років тому це було простіше, оскільки його видавали навіть на підставі заявки на ведення невеликого приватного бізнесу. Зараз законодавство змінилося, повністю скасували документ, що дозволяє працювати на себе. Дозволи видають в основному на відкриття акціонерних товариств. Причина зміни такої політики в тім, що багато експатів виїхали з країни і не закрили приватні підприємства".

Сінгапурські банки внесли Україну і Росію в чорний список. Для громадян Східної Європи майже неможливо відкрити рахунок у банку, а це обов'язково для бізнесу, каже українка.

"Сінгапур — маленька стану, там зручно робити бізнес. Є багато форумів для малих підприємців, там часто обмінюються контактами, створюють різні колаборації. Наприклад, я та ще п'ять підприємців з різними товарами об'єдналися, відкрили свій магазин. Ми ділимо оренду, витрати на маркетинг. Комерційна нерухомість в Сінгапурі — не з дешевих. Магазин в 30 кв. м нам обходиться 10,5 тис. Доларів на місяць, але це хороший шопінг-мол в центрі Сінгапуру. Мова спілкування — англійська, вся документація англійською".

У Польщі 3 із 4 українських заробітчан заробляють 2,5 тис. злотих у місяць. Це понад $671, або трохи більше 19 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Емігрантка розповіла, як відкрила магазин в одній з найрозвиненіших країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути