Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2018 00:15

"Дозволено водити напідпитку" - емігрантка про життя на Мальті

"Дозволено водити напідпитку" - емігрантка  про життя на Мальті

На Мальті немає однотонних безликих будинків-коробок. Всі балкони різнокольорові. Перефарбовувати їх категорично заборонено. Замість номерів на будинках – авторські назви. Це улюблений предмет, ім'я, бренд господаря, який він поставив на табличку.

Про це розповідає українка Діана з Донецька, яка живе на Мальті із 2015 року. Переїхала разом із чоловіком, пише hochu.ua.

"Отримати візу на Мальту, навіть якщо твій чоловік відправляється туди працювати, не так вже й просто. До процедури "возз'єднання родини" має пройти мінімум рік. Я поїхала під приводом навчання. Отримала студентську візу і відправилася вивчати англійську, яку уже знала. Але два безглуздих заняття в тиждень заради єдності сім'ї – не так багато, - розповідає Діана. - Через три місяці, по закінченню курсів, знайшла заклад для надання додаткової освіти при мальтійському університеті. Умови вступу більше, ніж прості: потрібно мати вищу освіту у своїй країні і володіти англійською на рівні від Intermidiate. Далі - розмова з директором. Навчання триває рік, предмети вибираєш по душі, загалом – ідеально".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забороняли присідати, тримати руки в кишенях - українка розповіла, як потрапила у китайську в'язницю

На острові дозволено водіння в стані алкогольного сп'яніння.

"На заняттях в автошколі викладач, неспішно попиваючи каву, заспокоює: "Це Мальта, тут всі водять, як хочуть". В іншому, Мальта – одна з найбезпечніших країн. Тут не прийнято закривати вхідні двері від будинку, ховати сумки в багажник машини. Коли у нас зламалося вікно, прямо перед вильотом в Київ, ми переживали і не бігли стрімголов за майстром. Спокійно залишили квартиру на розорювання на два тижні. Навіть в голову нікому не прийшло зайти і провідати нашу квартиру в нашу відсутність".

У Франції в повсякденному житті велике значення має державна пошта. В більшість інстанцій необхідно відправляти листи. Наприклад, для запиту студентського проїзного квитка необхідно надіслати конверт з документами. Квитанції з оплати електроенергії теж сплачують поштою, надсилаючи листа з чеком.

Зараз ви читаєте новину «"Дозволено водити напідпитку" - емігрантка про життя на Мальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути