неділя, 08 липня 2018 00:20

Донька українського режисера побореться за розкішну корону "Міс Українська Канада"
10

За тиждень, 15 липня в Канаді відбудеться грандіозний фінал конкурсу "Міс Українська Канада".

За розкішну корону побореться донька режисера Василя Медяного, вінничанка 22-річна Ірина Медяна, яка мешкає у Торонто.

Ірина Медяна побореться за ексклюзивну корону "Міс Українська Канада"
Фото: Фото надане Іриною Медяною
Ірина Медяна побореться за ексклюзивну корону "Міс Українська Канада"
Ірина Медяна побореться за ексклюзивну корону "Міс Українська Канада"
Ірина Медяна побореться за ексклюзивну корону "Міс Українська Канада"
Ірина Медяна побореться за ексклюзивну корону "Міс Українська Канада"

"Усе почалось ще торік у жовтні, коли побачила дівчину у вишиванці та вінку в оголошенні у Facebook. Українська спадщина завжди була чимось загадковим і дуже цікавим. Місія - не лише показати красу наших традицій, але й познайомити самих дівчат з різними костюмами, вишивками, обрядами історичних регіонів України, - говорить Gazeta.ua Ірина Медяна. - На той час в Канаді прожила всього декілька місяців, але моїм захопленням стало те, що українська культура тут розвивається та просувається набагато більше аніж в самій Україні! Ніколи не чула таку чисту красиву українську мову. Рідко зустрічала стільки людей в вишиванках, які захоплюються історією і знають усі пісні напам'ять та організовують хори".

З більше ніж 100 конкурсанток з усієї Канади організаційний комітет обрав всього 15 фіналісток. На кастингу дивились таланти, цікавились знаннями про культурну спадщину.

"11 дівчат з Онтаріо - в тому числі і я. Ще 4 дівчини, які приїдуть перед конкурсом з інших провінцій. Дівчата мають корені з різних куточків України. Я гордо розказую про спадщину Поділля і з захопленням слухаю про Галичину, Полісся, Покуття, Буковину", - каже дівчина.

У фіналі конкурсу дівчата покажуть неймовірні костюми від українського бренду "Орнамент", які талановито поєднують модерн та історію вишивки. Вихід в вечірніх сукнях - від вінницького дизайнера Катерини Лукашик, яка готувала вбрання для дівчат з "Міс-Україна".

"Ми презентуємо її вечірні сукні під музичний супровід від Злати Огнєвіч, яка спеціально для конкурсу прилетить в Канаду", - додає Ірина.

Також представлять колекцію одягу від Роксолани Богуцької та від Najla Rahimi Haute Couture, які є відомими не тільки в Канаді, але у всьому світі.

"Наступний вихід - це презентація українських старовинних костюмів ХVIII-XIXст. Навіть будуть представлені декілька костюмів перших українських переселенців в Канаду, - говорить Ірина. - Кожна дівчина має свій регіон, який вона довго вивчала та писала есе про специфіку вишивки, орнаментів, візерунків, костюмів, традицій. Мій регіон-Черкащина. Дуже цікаво було дізнатися більше про наших сусідів. Костюми нам надала Устина Стефанчук, яка також допоможе підібрати потрібні аксесуари, взуття. Ми намагаємось створити повністю автентичний образ. Вінок з барвінку та троянд я створювала з дизайнером сама".

Автор: Фото надане Іриною Медяною
  Конкурс "Міс Українська Канада"-2017
Конкурс "Міс Українська Канада"-2017

Крім того кожна дівчина підготувала соціальний проект, який направлений на освіту. Проекти можуть бути націлені на українців в Канаді або на саму Україну.

"Я взяла під своє крило новоприбулих українців в Канаду, яким потрібна допомога не лише в "акліматизації", але й з мовою, фінансовими питаннями, освітою, роботою, документами. Сама була на їх місці і знаю як важко, коли немає нікого, хто б допоміг словом чи порадою", - пояснює Ірина Медяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побила рекорд: Єлизавета Гребініченко завоювала три титули на конкурсі краси

Ірина Медяна здобула дві вищі економічні освіти у Києві та в Торонто. Отримала дві академічних стипендії в Торонто та отримувала Президентську стипендію в Україні. Зараз працює в канадській інвестиційній компанії.

Мріє вивчити Шевченкового Кобзаря напам'ять. Працювала над 10+ соціальними проектами. Інша ціль - робота в МВФ або Світовому Банку аби створити симбіоз знань в фінансах разом з соціальною допомогою.

Конкурс "Міс Українська Канада" - найбільший молодіжний проект про сучасну Україну в Північній Америці. Він закріплений в історії українців Канади. Вперше його провели в 1955 році.

"Сьогодні конкурс "Міс Українська Канада" - це спроба відновити оригінальну українсько-канадську традицію та оновити її. Додати нову інтерпретацію, моду та формат.

Зараз ви читаєте новину «Донька українського режисера побореться за розкішну корону "Міс Українська Канада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути