Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2018 15:27

Додаток українки визнали найкращим у 2017 році

Додаток українки визнали найкращим у 2017 році
24-річна Олександра Рогачова з Коломиї створила віртуальний тату-салон.

24-річна Олександра Рогачова з Коломиї створила додаток до смартфона, який компанія Apple визнала одним з найкращих за 2017 рік.

Олександра закінчила школу в Коломиї, пішла вчитися на комп'ютерні науки. Власного комп'ютера на той час не мала. Пізніше з кількома друзями виграла хакатон у Харкові. Переїхала до Києва і пройшла 11 програм для стартапів по всьому світу. Так потрапила до Нью-Йорка, в якому мешкає і працює півтора року, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця з України прославилася на увесь світ незвичайними картинами

Додаток дівчини — це віртуальний тату-салон. Аби він працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок. Навести на нього камеру, щоб з'явилося татуювання, і сфотографуватися . Щодня в додатку з'являються нові ескізи. Із Сашею співпрацюють українські художники і тату-майстри з усього світу.

"Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні - я всіма руками "за", - каже Олександра, яка зараз займається вдосконаленням додатку. - Це буде віртуальна примірочна аксесуарів та інших елементів твого образу - окуляри, ювелірні вироби, годинники".

Максим Гербут із Маріуполя створив у США стартап PassivDom, який друкує будинки на 3D-принтері. Роботи-маніпулятори друкують цілий будинок однією деталлю: стіни, основа, дах. Далі монтуються всі комунікації, "теплі" вікна та двері, житло декорується й обставляється меблями та електронікою. Будинок оснащений "розумними" системами: диспетчеризації, контролю повітря, фільтрації води тощо.

Зараз ви читаєте новину «Додаток українки визнали найкращим у 2017 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути