понеділок, 21 січня 2019 00:15

"Шлюбний ринок" та мода на куртизанок: українка здивувала китайськими звичаями

"Шлюбний ринок" та мода на куртизанок: українка здивувала китайськими звичаями
Тих, хто не встиг вийти заміж або одружитися, в Китаї називають "непотрібні жінки" або "непотрібні чоловіки". Фото: http://dovidkam.com

В Китаї чоловіче населення набагато переважає жіноче: за статистикою, китайських чоловіків на 30 млн більше, ніж жінок. Вважається, що чоловікам важко знайти собі пару, а тим більше одружитися.

Про це у блогу bbc.com пише українка Катерина Ванг, яка мешкає у китайській провінції Шаньдун.

"Шлюб та сімейні стосунки - один з наріжних каменів, на якому будується китайське суспільство. Про шлюб в Китаї замислюються ще замолоду. До того ж шлюб є важливим кроком до соціального успіху. Він укладається як договір між двома родинами і має певні правила", - пише Катерина Ванг.

У Китаї чоловік "платить" за свій шлюб. При цьому він має бути готовим до того, щоб забезпечити своїй родині гідне життя, включаючи житло, автівку й відповідні фінансові можливості.

"Є так званий "шлюбний ринок", на якому батьки домовляються про шлюб дітей. Це відбувається через спільних знайомих, агенції, а також безпосередньо у громадських місцях, наприклад, у парку. Важливо укласти шлюбний контракт своєчасно, навіть всупереч власним почуттям. Тобто, якщо віковий бар'єр підбігає, а ви ще не одружилися, слід докласти зусиль, щоб домовитися про шлюб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Річну програму пройшли за два місяці" - українка з Чилі розповіла, чому обрала для сина домашню освіту

Тих, хто не встиг вийти заміж або одружитися, в Китаї називають "непотрібні жінки" або "непотрібні чоловіки".

"За традицією, шлюб у Китаї передбачає життя разом аж до самої смерті. Розлучення не вітається у суспільстві. Тому часто буває так, що чоловік і жінка продовжують триматися разом винятково заради дітей та іміджу своєї родини. Втім, існує й інша, не менш давня традиція, пов'язана з куртизанками. Мати позашлюбну пасію в Китаї було усталено ще за давніх часів. Чоловік навіть міг отримати від дружини дозвіл на коханку і, таким чином, її ніби приймали у китайську сім'ю", - пише українка.

За її словами, зараз в Китаї законодавчо заборонено мати другу дружину. Але у великих китайських містах існують цілі "квартали куртизанок".

"Знаю випадки, коли китайські чоловіки хвалилися своїми українськими коханками не тільки перед друзями і знайомими, а й перед родичами офіційних дружин.Причому на своїх утриманок чоловіки в Китаї витрачають чималі кошти. Як правило, це дуже молоді дівчата, які щойно приїхали до великого міста і вміють доглядати за своєю зовнішністю. Вони отримують від свого впливового друга пентхаус, кошти на дорогий одяг, косметику тощо. Натомість впливові китайці звикли вихвалятися марнотратством і молодими коханками. Втім, життя молодих принцес не є надто довгим: кар'єра куртизанок триває щонайбільше 2-3 роки, а потім на їхнє місце заступають нові".

Подружжя Марія Данько та Іван Балін щороку їздять зимувати в Таїланд. Із собою беруть домашнього улюбленця - бультер'єра Жору. Про незвичний досвід розповіли Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Шлюбний ринок" та мода на куртизанок: українка здивувала китайськими звичаями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути