Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2017 00:17

"Бідно одягнений чоловік виявився багатієм" - українець про американців

Автор: з архіву Максима
  Максим Джигун працює та живе поблизу Вашингтону за програмою для студентів
Максим Джигун працює та живе поблизу Вашингтону за програмою для студентів

В Америці люди не намагаються показати свій соціальний чи матеріальний статус. Бізнесмени одягаються на рівні з людьми невеликого достатку. Їх дуже важко відрізнити за зовнішнім виглядом.

Про це Gazeta.ua розповідає Максим Джигун, який працює та живе поблизу Вашингтону за програмою для студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Викидати можна лише сміття, яке не підлягає переробці" - українка про життя в Кореї

"Я працюю в рятувальником в басейні. Якось прийшов чоловік, років шістдесят. Познайомилися з ним. Він назвався Джимом. Сказав, що ходитиме в басейн. Прийшов у червоних шортах і кросівках, яким років тридцять. Один з цих кросівок був перемотаний ізолентою.

Спочатку подумав, що цей чоловік бідний і не має грошей на нове взуття. Але згодом побачив, що він живе у двоповерховому будинку, їздить на автомобілі бізнес-класу та має дороге медичне страхування. Тобто він дозволяє собі багато чого в житті. Ці кросовки йому нічого не вартують. Рівно, як не вартує думка інших людей. Для них матеріальні фактори не настільки важливі.

Бачив і інших людей, успішних бізнесменів, які нічим не підкреслюють всій статус. Не носять золотих масивних прикрас чи годинників, одягаються дуже просто. Але, якщо людина має триповерховий будинок і скажімо три автомобілі, це означає, що вона над цим дуже багато працювала. В інших це викликає лише повагу", - розповідає Максим Джигун.

Автор: з архіву Максима
  Максим Джигун працює та живе поблизу Вашингтону за програмою для студентів
Максим Джигун працює та живе поблизу Вашингтону за програмою для студентів

За словами хлопця, місцеві люди вміють жити по-правилах. Особливо це помітно на дорозі.

"У мене був такий випадок, коли я їхав велосипедом посеред дороги. Не замислювався про те, що можу комусь заважати. Обернувся і побачив за собою чергу із трьох машин. Вони спеціально знизили швидкість, щоб не заважати мені рухатися. При цьому не подавали жодного знаку, що я заважаю їм. Така взаємоповага простужується і в звичайному спілкуванні. На роботі відвідувачі часто пропонують мені скуштувати щось смачне. Є сім'я, яка кожного разу, приносить щось поїсти. Також на басейнах люди люблять їсти піцу. Часто приносять і пригощають нею нас. Можуть дати навіть цілу піцу. Незнайомі люди цікавляться моїми справами, запитують чи не потрібна допомога. В цьому їхня ментальність".

Українським рятувальникам біля басейнів у США платять $9 в годину за 40 годин на тиждень. Кожна наступна година коштує $13,5. Один з їхніх обовязків — аналіз складу води з басейну. Потрібно вимірювати рівень різних складників води, наприклад хлорки. Для цього хлопців навчають користуватися спеціальними приладами.

Зараз ви читаєте новину «"Бідно одягнений чоловік виявився багатієм" - українець про американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути