Італійці не завжди сприймають українські продукти, привезені їм в подарунок, із захопленням. Особливо, якщо це солодощі чи щось для них не звичне.
Про гостинці, які не варто привозити італійцям, розповіла у своєму блогу українка 29-річна Надін Мудрієвська, яка мешкає у Римі.
"Мало, поважаючих себе італійців, будуть їсти зефір. Наш зефір нагадує їм маршмелоу, тобто "хімію" незрозумілого походження. На власному досвіді, можу сказати, що таке відразу йде в сміття із скривленим обличчям. Хоча, про смаки не сперечаються - можливо комусь одному-двом ви й догодите, але то великий ризик, - пише Надін Мудрієвська. - Шоколадки "Roshen", а в жодному разі "Любімов", чи "АВК". Особливо молочні. Навіть, якщо ви українець і хоча б рік живете в Італії, то різницю між шоколадом "їхнім" і "нашим" відчуваєте дуже гостро. А для італійців то щось жахливе".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла 5 особливостей святкування Нового року в Японії
"Копчені ковбаси – табу. Для них копченості, то рівносильно самогубству. Соняшникове насіння для нас ніколи не набридне, а вони можуть не зрозуміти. Також ще не бачила італійців, які б оцінили халву чи вона б їм припала до смаку. Це стислий перелік українських маколиків, що мають великі шанси не завоювати серця італійців. Але, у нас є більше такого, що може дуже сподобатися й представити Україну на високому рівні", - пише українка.
За її словами хорошим подарунком буде кава, яку не соромно запропонувати італійцям. Чай - за умови, що люди справді полюбляють цей напій.
"Мало італійців "чаюють", здебільшого - вони вживають медичні чаї при застуді чи проблемах із шлунками, - каже Надін – Хорошим подарунком буде косметика. Наприклад, кокосове масло, яким із великим задоволенням користуюся сама й змащую волосся донечці".
Українець Микола Олексів, який десять років живе в італійському Неаполі, відкрив магазин українських товарів. Його тричі обкрадали. Попри бажання усе кинути, взяв себе в руки. Позичив наново гроші і закупив новий товар. Коли бізнес пішов, вирішив відкрити ресторан. Назвав його в честь дочки Анастасії.
Коментарі