середа, 02 серпня 2017 11:02

7 стереоптипів американців про українців

7 стереоптипів американців про українців
Стереотипи американців про українців Фото: 5.ua

Жителів США запитали про те, як вони бачать приїжджих українців та що думають про Україну.

7 стереотипів американців про українців наводить zaholovok.com.

1. Українці – це росіяни

Україна та українці асоціюються із Радянським Союзом і сприймаються як частина Росії. Українську та російську мови більшість на слух сприймають як одну. Зараз за кордоном, зокрема у США, громадяни таки почали розрізняти "юкрейніан" і "рашшан", Київ і Москву. Але досі можна зустріти відповідь "А, Україна - це те, що біля Росії, так?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Померлих тримають у скриньках біля ліжка" - 5 фактів про побут американців

"Я питала чоловіка, чи всі країни колишнього СРСР для нього у свідомості russian. Він сказав, що ні. Але у нас нічого немає, щоб вирізняло культурно від Росії, якщо дивитися на все очима іноземця. Продовжую його слова: "Інша справа - Азербайджан, Вірменія, Грузія, Казахстан, Узбекистан і так далі. В їхніх культурах є вплив автентичної азіатської культури", - каже дружина американця українка Ольга Мередіт з Ужгорода.

2. Українці мають схильність до кримінальних правопорушень

Це наслідки колишньої не надто хорошої, а то й далеко не зразкової поведінки наших заробітчан. Певна поведінка російських і українських дівчат теж зіграла роль. Однак у рейтингу країн за кількістю найтяжчих злочинів Україна займає далеко не передові позиції і з великим відривом пропускає вперед США.

3. Українці ненавидять американців

У США чомусь переконані, що більшість українців недобре і навіть з ненавистю ставляться до американців. На чому ґрунтуються такі міфи-стереотипи - визначити складно. Можна припустити, що це все тягнеться аж з періоду "холодної війни", у яку Україна теж була втягнута.

4. Українки мають довге волосся і носять довгі накладні нігті

Один зі стереотипів стосується зовнішності. Його не можна цілковито спростувати, бо українські жінки цим дуже виділяються за кордоном. А ще – яскравим макіяжем та високими підборами, що незвично для буденного життя у США та Європі. Жодна американська леді не бігатиме на підборах містом-мегаполісом у будні. З іншого боку, не усі українки мають довге волосся і накладні нігті.

5. Українці – бідні

Фінансовий стан українців і справді не дуже втішний. Але й у жителів США справи йдуть не так райдужно, як нам здається. За оцінюванням рівня життя та щастя World Happiness Report 2017, США займають 14 сходинку. Україна – на 132 місці.

6. В Україні їдять багато капусти

Спростувати чи підтвердити цей дійсно неочікуваний і незвичайний стереотип важко. Бо щодо їжі, усі звикли до вислову "сало – другий хліб українців" і до легенд про смачний український борщ. А про "їдять багато капусти" – незвично. Хоча, вареники і пиріжки з капустою, голубці, страви з квашеної капусти…

7. Українські дівчата прекрасні, як Міла Куніс

Про красу українок ходять легенди. Один з опитаних американців сказав, що одне із твердих переконань жителів США – це надзвичайна врода українських дівчат. Хоча, у коментарі він напівжартома додав: "Але ці твердження можуть ґрунтуватися на враженнях від красивої акторки Міли Куніс, яка родом з України".

Українка Міла Бедренец рік живе в Південно-Східній Азії - М'янмі. Країна була абсолютно закритою. Бірманці не могли виїхати за кордон, а візи іноземцям давали на 24 години. Gazeta.ua пропонує три цікаві факти про країну, які розповіла жінка.

Зараз ви читаєте новину «7 стереоптипів американців про українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути