четвер, 04 квітня 2019 00:17

7 днів літа на рік: як студенти-іноземці звикають до британського клімату

Перше, що відчуває іноземець, прилетівши до Лондона це вологий клімат.

Він найбільше б'є по організму. З'являється відчуття, що холод пробирає до кісток.

Автор: Prosto.aero
  Лондон: що треба знати про британський клімат
Лондон: що треба знати про британський клімат

"Це відчуття не зникає майже ніколи. Погода часто "як на дощ", але дощ насправді буває рідко. Британці жартують, що тут літо буває тільки сім днів на рік. Але кожен з днів трапиться окремо і ніколи не вгадаєш в яку саме пору року", - розповідає Gazeta.ua Інна Гончаренко з Київщини. Живе і працює в Лондоні. Поїхала навчатися на фінансиста, але там почала грати в театрі, зніматися в рекламі, кіно.

Всі студенти з різних країн світу стикнулися з проблемою акліматизації.

""Шоків" для тіла і мозку буде досить багато. Студенти, що походили з країн СНД перші три місяці виглядали так, ніби безперервно були в "загулі" через опухлі очі. Студенти з теплих країн 3-4 місяці безперервно хворіли. З часом організм до клімату просто звикає, стає сильнішим і краще справляється з хворобами. На своєму власному досвіді переконалася, що можна застудитися вдень, шморгати ввечері носом, а вранці прокинутися абсолютно здоровим", - говорить Інна.

Лікар в загальній практиці при важкій застуді порадить випити "парацетамол" і просто побажає виздоровіти за 5-7 і почуватися краще.

Втім, є приємний "шок". Це комунікабельність, привітність і вихованість людей.

"В транспорті, в барі, на вулиці завжди можна поговорити з кожним, хто знаходиться поруч з тобою. Обговорити погоду, сказати комплімент. Всього півхвилини - і настрій кожного вже піднявся на цілий день. Можна одягнути все, що тобі хочеться. Це ніхто не буде засуджувати. Можна нафарбуватися або ні. Можна не розчесатися, одягнути різні шкарпетки - тебе не сприйматимуть за когось дивного. Лондон - це місто, де люблять і дуже добре сприймають експерименти", - каже Інна Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як глобальне потепління пов'язане з тим, що жінки відмовляються народжувати

Британці також мають звичку "вибачатися" за все навколо: ти майже перейшов комусь дорогу, майже зіткнувся з іншою людиною на вулиці - ще нічого не трапилося, а вже всі вибачилися за будь-який дискомфорт.

"Це - дуже важлива звичка, яку варто було б пошвидше перейняти, інакше будеш виглядати нереально грубо. Особливо якщо почнеш штовхатися в метро, ніби ти у київському в годину пік", - зауважила дівчина.

У Великобританії діти дуже рано починають думати про заробітки. Вже з десяти років миють машини, підробляють в кафе, допомагають з прибиранням будинків чи приготуванням їжі.

Тут навіть є спеціалізовані кафе, де на роботу приймають дітей. Звісно, що умови роботи для них не такі, як для дорослих. Це лише година чи дві підробітків.

Зараз ви читаєте новину «7 днів літа на рік: як студенти-іноземці звикають до британського клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути