середа, 08 жовтня 2008 07:10

8 жовтня

1871 — в американському місті Чикаго почалася пожежа, найбільша в США у XIX ст. За три дні було зруйновано дві третини міста. Загинуло понад 250 чоловік, згоріло 17 450 будівель. Майже 100 тис. людей залишилися без даху над головою. За однією з версій, пожежа почалася о 9-й вечора на фермі Патріка і Кетрін О"Лірі в південно-західній частині міста. Там у хліві корова перекинула гасовий ліхтар. Через суху погоду і сильний вітер за добу вогонь охопив усю околицю. Пожежа вщухла завдяки дощу, який випав на третій день.


1886 — у Харкові відкрито міську публічну бібліотеку. У трикімнатному флігелі на Миколаївській площі (нині пл. Конституції) читачів обслуговували п"ятеро службовців. Фонд налічував 1700 примірників.


1906 — у Лондоні німецький перукар Карл Людвіґ Несслер продемонстрував технологію виконання нової жіночої зачіски — пермаменту. Волосся клієнтки завивали на дві дюжини бігудів, загальною вагою понад 1 кг, змочених у розчині коров"ячої сечі та води, і фіксували в такому стані протягом 6 год.

Зараз ви читаєте новину «8 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути