середа, 30 листопада 2011 14:42

Звернення уманців до депутатів зникають у міській раді

Звернення уманців до депутатів зникають у міській раді

В місті Умань на Черкащині більше двох десятків людей вимагали в депутатів міської ради вирішити проблеми з хасидським кіоском на вулиці Пушкіна та розблокувати в'їзд до будинку Пушкіна, 21. Із транспарантами "Негайно демонтуйте хасидські кіоски!!!" та "Поверніть дорогу на Пушкіна, 21" уманці 29 листопада прийшли на сесію міської ради. Депутати від провладної більшості разом з міським головою Юрієм Бодровим відмовлялися слухати людей. На їхній захист виступила голова фракції ВО "Батьківщина" Людмила Кирилюк. Вона закликала депутатів вислухати проблеми людей, а потім провести сесію.

"У більшості наразі не вистачає голосів для того, щоб сесія була легітимною, – сказала Людмила Поліщук. – 17 голосів не можуть відкрити сесію і розглядати питання. Вони не настільки актуальні, як ті проблеми, з якими прийшли до нас на засідання люди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані закрили єдину лазню - люди збираються протестувати

Першим до депутатів звернувся мешканець будинку по вул. Пушкіна, 21, Дмитро Науменко. Він просив, щоб мешканцям повернули дорогу, яку міськрада продала разом із земельною ділянкою старої ветлікарні.

"Нам зробили дорогу в кругову по Софії Перовської, – сказав Дмитро Науменко, – але їздити нею не можна. Вона вузька, дві автівки розминутися не можуть, діти бігають, граються, може статися непоправне. Поверніть нам нашу дорогу!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані намалювали зірку Давида на шибениці

Правозахисник Герман Рахматулін звернувся до депутатів і до міського голови від імені родини Лисаків. Двір подружжя обгородили хасидським кіоском. Його встановили кілька років тому на дорозі поруч із двором Лисаків. З того часу люди не можуть ні вийти, ні зайти без перешкод у свій двір.

"На встановлення цього кіоску немає жодних документів, – розповів Рахматулін. – А міська влада всіляко намагається його не помічати. Хоча є приписи і від ДАІ, і від МНС, що він там знаходитись не може. Хай спробує будь-хто з уманців поставити кіоск просто на вулиці. Його вмить знесуть відповідні служби. А хасидський кіоск стоїть вже не один рік і його ніхто не зносить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані скоєно напад на організатора Маршу "Умань без хасидів"

Уманці також розповіли депутатам, що їхні звернення у міській раді зникають, а при реєстрації на них не ставлять печатку. Крім того, люди скаржились, що проти тих, хто зламав паркан, який перекривав дорогу до будинку Пушкіна, 21, правоохоронні органи порушили кримінальні справи, а з декого взяли підписку про невиїзд. Після того, як мітингувальники висловились, вони залишили сесійний зал, а міський голова рішенням 17 депутатів відкрив сесію.

Зараз ви читаєте новину «Звернення уманців до депутатів зникають у міській раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути