четвер, 14 березня 2013 16:02

"Знищ це, поки воно не знищило тебе" - огляд кінопрем'єр 14 березня

"Знищ це, поки воно не знищило тебе" - огляд кінопрем'єр 14 березня
Кадр з фільму "Побічний ефект". Фото: kinopoisk.ru

З семи прем'єр, які виходять на вітчизняні екрани цього тижня, лише три удостоїлись позитивних відгуків від авторитетних кінокритиків. Серед останніх: романтична комедія "Любов – це все, що тобі потрібно" від режисера-оскароносця Сюзанни Бір, медикаментозний трилер з цілим сузір'ям голлівудських знаменитостей "Побічний ефект" та пікантна комедія "Таточко".

Любов – це все, що тобі потрібно

"Я обожнюю Італію: вино, їжу, романтику" - говорить одна з героїнь стрічки, заражаючи глядача своєю любов'ю до цієї середземноморської країни.

Іда – перукар, у котрої діагностували рак грудей. Одного разу вона вертається додому, де застає свого чоловіка з коханкою. Розчулившись, вона рушає на весілля своєї доньки в Соренто. Однак дорогою Іда губить свій багаж і розбиває автомобіль привабливого чоловіка на ім'я Філіп. Як виявляється він також їде на весілля в Соренто, де має одружитись його син. За іронією долі Філіп є майбутнім сватом Іди.

"Ця "смачна" романтична комедія знята в чарівній італійській Рівєрі. Її сюжет прокручує глядача через емоційну м'ясорубку. Тож вам доведеться і посміятись і поплакати" - Urban Cinefile.

Джек – вбивця велетнів

"Люди – гидотніші, ніж я думав" - описує свої враження від першої зустрічі з людьми потворний велетень.

Після того, як молодий фермер на ім'я Джек випадково відкриває портал в світ монстрів – починається війна між велетнями та людьми. Тепер йому доведеться ризикувати своїм життям, щоб зупинити наступ цих кровожерливих істот на землі людей. Б'ючись за королівство, його жителів та любов принцеси, він стикається з велетнями, яких можна перемогти лише своєю кмітливістю. Ще донедавна Джек вважав існування цих монстрів лише легендою. Проте тепер він сам може стати легендою.

"Ця стрічка надзвичайно схожа на відеогру, тож під час перегляду ваші руки автоматично намацують джойстик чи клавіатуру. Проте "Джек – вбивця велетнів" - не та гра, в яку вам би дійсно хотілось пограти" - TIME Magazine.

Таточко

"Ви здавали сперму з 1988 по 1990 роки і стали батьком для 533 дітей" - приносять головному героєві "щасливу" новину.

У центрі сюжету – милий гультяй Девід Возняк, який одного разу дізнається про те, що в нього цілий полк дітей. І майже всі вони хочуть подати в суд, аби дізнатись, хто насправді їх батько. При цьому сам Девід офіційно подосі неодружений. Через свою інфантильність він ніяк не відважується зробити пропозицію своїй дівчині, а через своє ледарство – не вилазить з боргів. Та одного разу вона сповіщає його, що завагітніла і чекає від нього дитину. З цього моменту життя Возняка повністю змінюється.

"Потужна комедія про вроджений життєвий безлад" - Variety.

Побічний ефект

"Знищ це, поки воно не знищило тебе" - говорить лікар про ліки, які шкодять головній героїні.

Головна героїня Емілі Гоукінс тяжко переживає депресію після того, як її чоловіка посадили в тюрму. Спочатку вона жменями з'їдала заспокійливе. Однак, коли і воно перестало допомагати – звернулась до людей в білих халатах. Лікарі з психіатрії почали ставити на ній експерименти, приписавши їй неперевірені препарати. Все б було добре, якби ці ліки не викликали досить дивні побічні ефекти. Через це внутрішні страхи Емілі не зникають, а проявляються з новою силою.

"Начиння трилера в цій стрічці розробляється за допомогою занадто великої кількості слів" - The New Yorker.

Невловимі

"Ми – спротив. Наша зброя - хаос" - говорить головний герой цієї стрічки, вирішивши перебити жовтошкірих загарбників.

Ця стрічка – римейк популярного в 1980-ті екшена "Червоний світанок". За сюжетом, російські та китайські окупанти втручаються на територію США. Проти них намагається боротись невеличке партизанське угруповання, яке складається переважно з молодих хлопців. Сили цих молодиків значно менші, ніж у регулярних військ з іншої півкулі. Єдина їх перевага перед росіянами та китайцями – кмітливість.

"Тупе, безладне і часто незв'язне кіно наповнене ознаками поганого смаку, режисерських невдач та бездарно витрачених зусиль" - Total Film.

Таймлес. Рубінова книга

"Погляд усіх буде спрямований на тебе. Ти – рубін" - наставляють головну героїню на подвиг.

Шістнадцятирічна Гведолін Шеферд випадково дізнається про своє надзвичайне обдарування – в неї є ген мандрівника в часі. Його вона успадкувала від прабабці. Тож тепер вона щодня переноситься в минуле, дізнаючись про нові й нові загадки. Тепер дівчині доведеться з'ясувати, що таке "таємниця дванадцяти", хто полює на мандрівників у часі та що таке магія ворона, якою, на думку багатьох, вона володіє.

"Багато чого в цій стрічці можна критикувати. Другосортні попсові пісні, затягнуті сцени, в яких накладають макіяж та переодягаються. Все це виглядає у стрічці абсолютно зайвим. І все це свідчить про те, що картина адресована жіночій аудиторії" - Film-Panorama.de.

Останнє вигнання диявола 2

"Після падіння слідує підйом" - говорить підступний священик головній героїні стрічки.

У лісі знаходять перелякану та брудну дівчину Нелл, яка тільки-но збігла зі страшного демонічного ритуалу. Вся її родина померла, тож її відправляють в притулок, що знаходиться в Новому Орлеані. Там вона потрапляє під нагляд терапевта Френка Мерле. Життя Нелл поступово налагоджується: її полишають нічні кошмари і вона закохується в молодого хлопця. Однак демон продовжує її переслідувати і жахіття розпочинається знову.

"Під час перегляду складається враження, що ніхто з його авторів не вдарив палець об палець для того, щоб стрічка виглядала хоч трохи оригінальною чи страшною" - Entertainment Weekly.

Зараз ви читаєте новину «"Знищ це, поки воно не знищило тебе" - огляд кінопрем'єр 14 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі