четвер, 02 серпня 2012 13:28

Знайшли викрадену нацистами картину Рафаеля

Знайшли викрадену нацистами картину Рафаеля
З усіх конфіскованих нацистами творів мистецтва "Портрет юнака" вважався найбільш цінним. Фото: members.virtualtourist.com

Знайшли картину Рафаеля "Портрет юнака" з колекції князів Чарторийських, яка була викрадена з Польщі нацистами. Про це пише The Art Newspaper.

Полотно перебуває в банківському сховищі, проте в якій саме країні не повідомляється. У Міністерстві закордонних справ Польщі відзначили, що точно відомство поки не знає про місцезнаходження картини, проте володіє інформацією, що полотно зберігається в безпечному місці. У міністерстві також висловили впевненість, що картина Рафаеля повернеться до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи українського Мікеланджело покажуть у Луврі

У колекцію Чарторийських твір мистецтва потрапив у 1798 році. До війни картина зберігалася в музеї у Кракові, але 1939 року була конфіскована для музею, який Гітлер хотів відкрити в Лінку. Разом з нею були вкрадені твори Рембрандта і Леонардо да Вінчі. Картина зникла в 1945 році, незадовго до закінчення війни. Після війни сім'я і фонд Чарторийських не раз робили спроби відшукати картину, однак вони були безуспішними.

З усіх конфіскованих нацистами творів мистецтва це полотно вважалося найбільш цінним. Передбачається, що картина була написана в 1513-1514 роках. Хто саме зображений на картині Рафаеля, невідомо. Деякі історики мистецтва вважають, що художник написав автопортрет.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли викрадену нацистами картину Рафаеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі