понеділок, 25 листопада 2013 13:15

Заставки до російського серіалу про царську родину малювали українські художниці

Новий серіал "Романови" російського виробництва про царську родину вийшов в ефір на початку листопада. Приурочили проект до "400-ліття царської династії Романових".

"Шрифтові заставки" до фільму розробляли українські дизайнери-каліграфи Сестри Лопухіни. "Наше у фільмі - леттерінг самої назви, леттерінг частин-серій, каліграфічні написи - фрагменти фраз з листів" - пишуть Віталіна та Вікторія Лопухіни у своєму блозі.

Серіал поєднує в собі елементи ігрового та документального кіно, інформаційної графіки та анімації. У ньому йдеться про те, яким було російське самодержавство як система управління, які її недоліки та переваги, яку роль монархи дому Романових грали в подіях російської та світової історії.

Федір Олексійович правив всього шість років. Слабкість здоров'я не завадила йому змінити не тільки царський двір, а й країну: на засіданнях Боярської Думи зачитували огляди західної преси, при дворі почали голити бороди і носити європейські сукні. Після смерті бездітного Федора Олексійовича, його сестра Софія Олексіївна, що не мала можливості легально стати на престол, всe-таки починає своє правління державою.

Зараз ви читаєте новину «Заставки до російського серіалу про царську родину малювали українські художниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі