Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2013 10:09

У Києві покажуть роботи українського "Веласкеса"
6

Арт-галерея "Мануфактура", що нещодавно заснована поблизу Києва, 29 листопада запрошує на відкриття персональної виставки всесвітньовідомого українського художника − Ігоря Губського.

Ігор Губський − знаковий автор сьогодення. Народився в 1954 році, вже на початку 70-х років минулого сторіччя був одним з найбільш обговорюваних українських художників. Молодого Губського друзі називали Веласкесом за характерні втілення вражень в образи. Майже 15 років Ігор Губський був в забутті. Новий період творчості розпочався з картини "Старуха" у 2008 році.

Автору притаманне тонке відчуття людської душі і, в той самий час, вміння гостро характеризувати типажі − це справляє враження на колекціонерів та галеристів. В 1990 році на аукціоні "Cristie's" всі виставлені роботи художника були продані. Полотна Ігоря Губського неодноразово були придбані Державною Третьяковською галереєю (Москва, Росія) та Національним художнім музеєм України, також знаходяться в приватних колекціях в музеях Швеції, Канади, Ізраїлю та США(Нью-Йорк, Чикаго).

Відкриття відбудеться 29 листопада о 16:00. Виставка триватиме до 9 лютого 2014 року в арт-галереї "Мануфактура", за адресою: Київська обл. с. Ходосіївка, Обухівське шоссе, 2.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть роботи українського "Веласкеса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі