вівторок, 24 липня 2012 14:12

За рік після смерті Вайнхаус продані 1,2 млн копій її альбомів

За рік після смерті Вайнхаус продані 1,2 млн копій її альбомів
Емі померла у віці 27 років. Фото: reporterus.com

Минув рівно рік з дня смерті "королеви соулу 21 століття" Емі Вайнхаус. 23 липня 2011 співачка була виявлена ??мертвою в своєму лондонському будинку: вона так і не вийшла з коми, спричиненої алкогольним отруєнням, і завершила свій земний шлях у віці 27 років.

Близькі родичі Емі відзначили скорботний день, зібравшись разом. У їхній заяві йдеться, що сім'я Вайнхаус досі не змирилася зі втратою коханої дочки і сестри.

Як підрахували представники музичної індустрії, після смерті Емі, тобто за минулі 12 місяців, у Великобританії було продано 1,2 млн копій трьох її альбомів і 500 тисяч синглів.

Емі Уайнхаус народилася в 1983 році в Лондоні в єврейській родині. З дитинства вона захоплювалася джазом, а її природний голос дозволяв їй творити чудеса в цьому жанрі.

Записи Емі першої половини 2000-х років, коли вона ще не була настільки відома, демонструють її колосальний потенціал саме як джазової виконавиці. Заявивши про себе в 20-річному віці виходом першого альбому "Frank" (2003 ), Вайнхаус через три роки стала зіркою світового рівня. Цьому сприяв її другий диск "Back to Black" (2006), який приніс їй п'ять премій "Греммі" і дозволив говорити про Емі як про одну з найбільш талановитих співачок сучасності в стилях соул, джаз, ритм-енд-блюз і реггі.

"Back to Black" тримав абсолютний рекорд за кількістю продажів у Великобританії серед всіх робіт, які вийшли у світ в нинішньому столітті, поки його не обігнала платівка співачки Адель "21" (2011). Посмертний альбом Емі "Lioness: Hidden Treasures" (2011 р.), що складається з її раніше не видавалися творів, також досяг вищої строчки в британському хіт-параді, коли побачив світ у грудні минулого року.

Зараз ви читаєте новину «За рік після смерті Вайнхаус продані 1,2 млн копій її альбомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі