вівторок, 23 жовтня 2012 15:50

За обкладинки книг Скрябіна та Шкляра з цигарками можуть штрафувати продавців

 
Згідно нового Закон про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів оштрафувати можуть книгарні. Щоб уникнути проблем, їм доведеться зняти з продажу книжки, на яких є фотографії з цигарками.

"Під загрозою" роман Василя Шкляра "Залишенець" - на її на звороті фото автора з цигаркою. Книжка Максима Кідрука "Навіжені в Мексиці" - один з намальованих героїв тримає цигарку та за книжку Олени Печорної "Грішниця", де на обкладинці героїня з цигаркою.

"Інакше, як маразмом назвати це не можу. Не що інше, як чергове відвернення уваги перед виборами. Є дуже багато творів класичної літератури, де герої курять люльку, сигари і це є невід'ємним. Що тепер фотографії Черчеля переробляти, ідеалізувати його? Це просто повна маячня. Ніхто не збирається знімати книги з полиць, тому що не можна апелювати до цього закону "заднім числом". Все, що було зроблене до його прийняття, має право бути. Але розумію, що при владі орда  донецьких довгограїв, то довести це їм буде дуже важко. Тому якимось чином таки доведеться це обходити. Можливо, заклеїмо цигарки якимимись наклейками, не знаю. Книгарні бояться, з цією владою краще не зариватися. Але знімати з продажу ці книги - незаконно", - зазначив Максим Кідрук.

Зараз ви читаєте новину «За обкладинки книг Скрябіна та Шкляра з цигарками можуть штрафувати продавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі