Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2013 09:02

З маєтку іспанського багатія пропали відомі картини Рембрандта і Боттічеллі

З маєтку іспанського багатія пропали відомі картини Рембрандта і Боттічеллі
Вілла Хуліо Муньоса Рамонета. Фото: forumdelesarts.com

Влада Барселони розшує полотна Рембрандта, Ель Греко, Веласкеса, Боттічеллі і Гойї, які зниклі з маєтку покійного підприємця Хуліо Муньоса Рамонета. Про це повідомляє The Art Newspaper.

Спадщина Муньоса Рамонета довгі роки була предметом судового позову, і лише 25 липня суд передав міській владі ключі від маєтку. Усередині вілли бавовняного промисловця чиновники не виявили значної частини його художньої колекції, причому зникли найажливіші картини. В даний час влада звіряє полотна з каталогом, і, якщо попередні дані про зникнення підтвердяться, справу передадуть до верховного суду Каталонії.

Хуліо Муньос Рамонет, який помер в 1991 році в Швейцарії, заповів свої картини і частину майна Барселоні. Для управління цією власністю місто, як було сказано в заповіті, створило в 1995 році спеціальний фонд. Тим часом право на спадщину заявили чотири дочки підприємця, що і послужило причиною тяжби.

Частина колекції Муньоса Рамонета, а саме полотна Старих майстрів XVII століття, дісталася йому в 1944 році після придбання Uni?n Industrial Algodonera - промислового конгломерату, якому в 1930 році полотна передав у заставу їх колишній власник, промисловець Ромул Бош-і-Катаріно.

Зараз ви читаєте новину «З маєтку іспанського багатія пропали відомі картини Рембрандта і Боттічеллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі