середа, 17 липня 2013 15:32

За дві хвилини грабіжники винесли з музею десяток цінних картин

За дві хвилини грабіжники винесли з музею десяток цінних картин
Інтер'єр музею ван Бюрена. Фото: прес-служба музею

З брюссельського Музею ван Бюрена в ніч на вівторок, 16 липня, було вкрадено близько десятка цінних творів мистецтва. На сайті видання Spiegel повідомляється, що пограбування сталося менш ніж за дві хвилини.

З музею були винесені, зокрема, картина бельгійського художника-експресіоніста Джеймса Енсора "Креветки і черепашки", а також полотно голландського художника Кеса ван Донгена. Тільки твір ван Донгена оцінюється в 1,25 мільйона євро. Яка вартість всіх вкрадених робіт, не повідомляється.

Злодії проникли в музей через вікно. Сигналізація спрацювала, проте грабіжники діяли дуже швидко і встигли покинути музей. Поліція почала розслідування злочину.

Музей ван Бюрена розташований в брюссельському районі Уккеле. Колекція творів мистецтва розмістилася в будівлі кінця 1920-х років, який належав родині банкіра Девіда ван Бюрена, який збирав мистецтво. У музеї зберігається значна колекція фламандських і італійських майстрів XV-XIX століть, зокрема, роботи майстрів школи Рембрандта і двох синів Пітера Брейгеля Старшого. Крім того, в музейному зібранні є картини художників XX століття: ван Гога, Енсора, ван Донгена, Синьяка, а також школи бельгійського художника Констната Пермеке.

Зараз ви читаєте новину «За дві хвилини грабіжники винесли з музею десяток цінних картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі