пʼятниця, 12 липня 2013 13:57

Молоді художниці розбиралися з ілюзією та реальністю
8

Фото: Фото: Катерина Гладка

В арт-центрі Якова Гретера в Києві відкрилась виставка з інтригуючою назвою "Реальність..Ілюзія?". На виставці представлені  три молоді художниці, чиї теми сприйняття світу, аналізу дійсності і сну збіглися в одній концепції "реальність-ілюзія"—це роботи загадкової  Петри Рубар, провокуючої Уляни Нешевої, а також інсталяція молодої авторки з Харкова - Лілії Ісик.

За словами організаторів проекту, вони прагнули зобразити як неоднозначно ми сприймаємо дійсність: з чого ми взяли, що сон менша реальність, де ми насправді живемо і наскільки ефемерним є наше уявлення про оточуюче. Картини трьох художниць в різних спосіб, але приводять до діалогу із собою, щоб нарешті зупинитись і дати собі час подумати.

Арт-центр Якова Гретера має кілька поверхів виставкових залів, перехід між якими сполучений крученими сходами, на кожному з поверхів були представлені художні роботи і кілька інсталяцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Львова показують ретро-фотографії місцевих жителів

Як говорить одна з художниць—Петра Рубар, її ідея—це подивитися вглиб себе, не давати оцінок чи суджень.   Сама художниця родом з Одеси і це вже не перша її виставка, до того вона вже мала персональну виставку в Українському домі та низку проектів.

"На мою думку, аби бути справжнім художником, не обов'язково багато років вчитися, просто треба не боятися виражати внутрішні відчуття за допомогою художніх засобів", - говорить  Петра Рубан.

На виставці "Реальність…Ілюзія?" представлені такі її роботи як триптих "Знак нескінченність", "Затемнення. Втрата попередньої ролі" та інші.

Друга молода художниця Уляна Нешева позначає свою творчість як драматичну історію, як вона сама розповідає про свої роботи, вони сповнені тонкої емоції, присутня фотографічна точність зображення.

Багато шанувальників Нешевої вже знають, що фактично завжди в основі композиції її картин—жінка, у різних станах та емоціях.

Інсталяцію в арт-центрі Гретера закріпила за собою Лілія Ісик, представниця Харкова. Інсталяція "Швидкоплинність часу. Ілюзія" зроблена у формі скляних кругових сходів, на кожній з яких кульбабка з різною кількістю тичинок.

"В інсталяції зображений життєвий цикл людини втілений в  скульптурах з кульбаб, кожна з яких знаходиться на постаменті, і разом утворюють кругові сходи і коло. Сходинки символізують життєвий шлях людини, а коло уособлює і розкриває суть вічності і фінальності. Це очевидна демонстрація кінця початку та початку кінця", - розповідає майстриня.

Протягом відкриття також усіх присутніх чекав перфоманс на тему сну та реальності та живий спів. Виставка триватиме в арт-центрі Якова Гретера до 25 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Молоді художниці розбиралися з ілюзією та реальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі