середа, 10 липня 2013 13:38

У Тернополі виставили унікальну колекцію значків з Леніном
12

Фото: Андрій Янович

Приватну колекцію з близько тисячі значків, присвячених Радянському Союзу виставили в тернопільському осередку компартії. Серед експонатів колекції близько 400 різноманітних значків з зображенням Леніна, значки всіх з?їзді КПРС, та всіх країн – членів союзу.

"Цю колекцію нам передав місцевий житель Веніамін Ветроградов. Ми з ним час від часу спілкувалися, а в травні, коли побачилися на вулиці, він дуже меланхолійно сказав що буде помирати, і планує передати нам те, що колекціонував все життя – щоб воно не пропало і люди могли це побачити. Приніс два полотна зі значками, а кілька тижнів тому і справді помер", ? розповідає перший секретар тернопільського міськкому Веніамін Прошкін.

„Це унікальна колекція, якій ціни нема. Тут вся ленініада – значки зі всіх міст де бував Ленін. Є значки ручної роботи – зроблені засудженими на колимі, є навіть значок зрадника СРСР – Горбачова. Але історія – є історія. Ми залишили в колекції все на тих місцях, на яких її розставив власник. Тільки полотно, вставили в рамки", ? додає головний комуніст області Василь Паразінський.

Комуністи ще не бралися рахувати загальної кількості значків, але прикинули, що їх загалом близько тисячі. До виставки, яку розмістили в актовому залі обкому, обіцяють допускати всіх охочих.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі виставили унікальну колекцію значків з Леніном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути