вівторок, 13 серпня 2013 15:30

Викрадач Пікасо та Моне назвав свої умови - деталі найгучнішого пограбування століття

Викрадач Пікасо та Моне назвав свої умови - деталі найгучнішого пограбування століття
Фото: flickr.com/Purple Cloud

Один з обвинувачених у крадіжці в 2012 році семи полотен відомих художників з музею "Кюнстхал" в Нідерландах Раду Догару запропонував угоду правосуддю. Він готовий повернути п'ять вкрадених картин, якщо його судитимуть в Нідерландах, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на його адвоката.

"Раду Догару запропонував угоду слідству: "ви переведете мене в Нідерланди (щоб мене там судили), а я вам поверну п'ять картин", - наводить агентство слова адвоката, який уточнив, що покарання за крадіжки в Нідерландах значно м'якше, ніж у Румунії.

У жовтні 2012 року злочинці винесли з музею "Кюнстхал" (Kunsthal) в Нідерландах полотна Пабло Пікассо, Анрі Матісса, Клода Моне, Поля Гогена, Мейєра де Хана і Люсьєна Фрейда. За підозрою в причетності до крадіжки полотен у Бухаресті були заарештовані кілька громадян Румунії. Мати одного з обвинувачених, Ольга Догару, пізніше розповіла слідчим, що закопала картини на одному з кладовищ біля будинку, а потім викопала їх і спалила в печі.

Згідно з інформацією румунської преси, троє, які проходять у справі про крадіжку шедеврів, Еуджен Даріе, Раду і Ольга Догару визнали свою провину. Як зазначає агентство, у вівторок у Бухаресті розпочався судовий процес над шістьма румунами, обвинуваченими у крадіжці. Четверо з них, включаючи Раду Догару, були присутні в залі суду. Трохи пізніше з'явилося повідомлення, що процес переноситься на місяць.

Загальна вартість викрадених картин оцінюється в 100 мільйонів євро. Музей "Кюнстхал" не має постійної колекції, а виставляє приватні зібрання творів мистецтва. Вкрадені картини належали приватній організації Triton Foundation. На початку серпня Національний музей історії Румунії підтвердив, що в країні було спалено три з семи викрадених в Нідерландах полотен.

Зараз ви читаєте новину «Викрадач Пікасо та Моне назвав свої умови - деталі найгучнішого пограбування століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі