неділя, 24 березня 2019 21:45

Вийшла антологія мультфільмів для дорослих

Автор: imdb.com
  Танцівниця стає свідком убивства і намагається втекти від злочинця вулицями міста в короткометражному мультфільмі «Свідок». Стрічка ввійшла до анімаційної антології для дорослих «Любов, смерть і роботи» від Netflix
Танцівниця стає свідком убивства і намагається втекти від злочинця вулицями міста в короткометражному мультфільмі «Свідок». Стрічка ввійшла до анімаційної антології для дорослих «Любов, смерть і роботи» від Netflix

Стрімінговий сервіс Netflix випустив анімаційний серіал-антологію для дорослої аудиторії "Любов, смерть і роботи". Перший сезон складається з 18-ти короткометражних фантастичних історій тривалістю від 6-ти до 17-ти хвилин. Продюсери проекту - американські режисери Тім Міллер і Девід Фінчер.

Епізоди серіалу є окремими історіями в різних світах, жанрах та анімаційних стилях. У короткометражці "Льодовиковий період" молода пара переїжджає в нову квартиру і знаходить у холодильнику цивілізацію, що розвивається прискореними темпами прямо на очах. Героїня стрічки "Свідок" - танцівниця, яка бачить убивство в сусідньому будинку і намагається втекти від злочинця, який її теж помітив. У короткометражці "Коли йогурт захопив світ" науковці випадково створюють розумний йогурт, який стає президентом США, а потім і всієї планети. "Три роботи" розповідають про роботів, які блукають порожнім, напівзруйнованим містом після знищення людства. А за сюжетом "Костюмів", фермери на саморобних бойових машинах боронять свої землі від інопланетного вторгнення.

"Усі фільми антології справедливо марковані 18+, - розповідає письменниця Світлана Тараторіна. - Тут багато крові, відвертих сцен та монстрів. Деякі короткометражки побудовані на оповіданнях відомих фантастів. Наприклад, серед авторів першооснов - Кен Лю, Майкл Свонвік, Джон Скальці. Дивитися любителям наукової фантастики, "Чорного дзеркала", хорору.

Як на мене, відкривають і закривають антологію найсильніші епізоди - "Перевага Сонні" і "Таємна війна". Хоча прохідних тут в принципі немає. "Перевага Сонні" - про бої між монстрами. Під час битв їхніми тілами керують люди - зрощення свідомостей чи щось таке. Одній помереженій шрамами операторці пропонують гроші за програш. Її монстр ще не зазнавав поразок. Крім того, є чи не єдиним бійцем-жінкою. Операторка відмовляється. Серія дуже феміністична. "Таємна війна" - мій абсолютний фаворит. Про те, як 1943-го група радянських військових десь на далекій півночі бореться з чортічим, що ті ж росіяни і покликали".

Короткометражки антології створено командами аніматорів із різних країн - США, Канади, Угорщини, Польщі, Франції, Іспанії, Великої Британії, Данії, Росії та Республіки Корея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть мультсеріал на основі давньогрецької міфології

Девід Фінчер є режисером таких трилерів, як "Бійцівський клуб", "Сім", "Гра", "Зодіак", "Загублена". За біографічну драму "Соціальна мережа" здобув премію "Золотий глобус". Також знімав рекламні й музичні ролики. "Любов, смерть і роботи" - його третій проект для Netflix. До цього був продюсером і співрежисером серіалів "Картковий будинок" і "Мисливець за розумом".

Тім Міллер раніше був спеціалістом зі спецефектів. Працював над фільмом "Скотт Пілігрим проти світу", відеоіграми Mass Effect 2 та Star Wars: The Old Republic. Розробив вступну заставку до стрічки Фінчера "Дівчина з тату дракона". Дебютна повнометражна режисерська робота Міллера - супергеройський комедійний бойовик "Дедпул". Нині знімає фільм "Термінатор: Темна доля".

2008 року Фінчер і Міллер планували співпрацювати над анімаційною антологією Heavy Metal від кіностудії Paramount Pictures. Це мала бути восьми- або дев'ятисерійна адаптація коміксів та оповідань з однойменного американського журналу для дорослих. Виробництво проекту так і не стартувало - студія вважала його надто ризикованим для широкої аудиторії. "Любов, смерть і роботи" стали переосмисленням цього нереалізованого задуму.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла антологія мультфільмів для дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі