четвер, 25 січня 2018 12:30

Випустили пісню на маловідомий вірш Висоцького

Випустили пісню на маловідомий вірш Висоцького
У мережі з'явилася пісня на маловідомі вірші Володимира Висоцького Фото: Стихи.ру

У мережі з'явилася пісня на маловідомий вірш Володимира Висоцького. Пісню можна послухати тут.

Композиція називається "Пісня таксиста". Текст написав Висоцький 1972 року для спектаклю Ленінградського театру мініатюр "Люди і манекени". Раніше пісня не виконувалася, повідомляє прес-служба музичного гурту Uma2rmaH.

"Кілька місяців тому до нас прийшли хлопці з "Яндекс.Таксі" і запропонували заспівати пісню на цей вірш Висоцького. Звичайно, ми погодилися. Ця композиція - найнезвичайіша з тих, яку ми коли-небудь записували", - розповів Сергій Кристовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Володимиру Висоцькому виповнилося б 69 років

"Поки придумував форму для вірша, згадав, як і я, і Вовка підробляли в дев'яності приватним візництвом - майже таксі, виходить. Я тоді тільки отримав права і на татовій шістці "Жигулів" їздив по місту у справах однієї компанії. Так що ця пісня і про нас з братом", - додав він.

Прем'єра композиції приурочена до ювілею Висоцького, якому сьогодні виповнилося б 80 років.

25 липня 1980 року в квартирі на Малій Грузинській о 04:10 серце Володимира Висоцького зупинилося. Він пішов з життя в 42 роки. Але встиг за такий короткий час написати сотні віршів, зіграти ролі, які є мрією будь-якого актора.

Зараз ви читаєте новину «Випустили пісню на маловідомий вірш Висоцького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі