четвер, 25 січня 2007 11:00

Сьогодні Володимиру Висоцькому виповнилося б 69 років

 

Володимир Висоцький народився 25 січня в Москві у сім"ї військового. Після закінчення школи поступив у московський будівельний інститут на механічний факультет, але покинув навчання у ньому і вступив у студію Московського художнього академічного театру імені Чехова.

У 1964 році актор вступив у трупу Театру на Таганці, де працював до останніх своїх днів. Грав у багатьох спектаклях: "Життя Галілея", "Антисвіти", "Послухайте", "Полеглі і живі". Останньою прем"єрою Володимира Висоцького на сцені була роль Свидригайлова в спектаклі "Злочин і кара". Але головною роботою в театрі залишилася його роль у шекспірівському "Гамлеті". Висоцький зіграв її 317 разів.

Володимир Висоцький брав участь у створенні 30-ти художніх і телевізійних кінофільмів. Популярність Висоцькому принесли 2 ролі у фільмах - Бориса Жеглова з "Місце зустрічі змінити не можна" і Дона Гуана в "Маленьких трагедіях".

У 1960-1961 роках з"явилися перші пісні Висоцького. Через 4 роки він почав співати свої пісні зі сцени. Спочатку це були виступи з групою його товаришів - акторів театру на Таганці, потім - сольні. 18 січня 1967 року в клубі "Схід" відбувся його перший офіційний концерт.

25 липня 1980 Володимир Висоцький помер у віці 42 роки.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Володимиру Висоцькому виповнилося б 69 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути