Ексклюзиви
четвер, 03 жовтня 2013 12:17

У Львові стартував фестиваль аудіовізуального мистецтва
8

2 жовтня у львівському Музеї Ідей на вулиці Валовій, 18 стартував фестиваль медіа мистецтва – аудіовізуальний проект ТЕТРАМАТИКА. Впродовж 12 днів у програмі: виставки медійних об'єктів, аудіо-візуальні перформанси, обговорення.

Виставка у Музеї Ідей - це показ відеооб'єктів митців з України, Польщі, Росії та Бельгії. У напівтемряві у чотирьох підвальних залах музею показали близько десяти мистецьких аудіовізуальних робіт митців.

Арт-група "SVITER" представила звуковий проект "Грюмчики". На підлозі кілька многогранників самостійно рухаються по визначеному простору. Польські митці Йоанна Земанек та Єжи Добжанський представили відео-об'єкт "Танець конструкцій". На великому плазмовому екрані показують на тлі неба відео із будівельним краном.

"Мене завжди цікавило, звідки взявся великий кран. Я ніколи не бачив, як його споруджують, він лише несподівано виникає вночі як рослина. Ось чому мені хотілося вникнути у цю річ, оповиту проводами і відзняти на відеокамеру", - пише в анотації автор проекту.

Вперше представлена робота Марини Фоменко. Вона є засновником та куратором Міжнародного фестивалю відео-арту в Москві. Це відео, в якому гола дівчина із надписами на тілі виходить із води. Відео триває кілька хвилин, потім повторюється.

"Фестиваль Тетраматика – це зображення, звук, дія, інтеракція. Все пов'язано з сучасними технологіями. Цьогорічний фестиваль присвячений 100-річчю маніфестів футуристів, які заявили про важливість впровадження машин і нових технологій у світ мистецтва", - каже один із засновників фестивалю Михайло Барабаш.

6 жовтня можна буде побачити проекти митців з України, Польщі, Румунії і Тайваню у Львівській національній галереїмистецтв ім.Б.Возницького (вул. Стефаника, 3).

Зараз ви читаєте новину «У Львові стартував фестиваль аудіовізуального мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі