Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 10:15

Дизайнер дивує незвичними українськими інтер'єрами: глиняні люстри, металеві дроти і вишиванки
22

У Щербенко Арт Центрі, що по вулиці Михайлівська, 22в, відкрили виставку робіт українського інтер'єрного дизайнера Сергія Махно.

Зал галереї умовно поділили на кілька зон: столова, гостьова кімната та спальня. Виставку назвали "Життя ідей". Кожна робота Сергія Махно проста, комфортна, але з несподіваним рішенням. У кожній є українські мотиви. Непоєднувані на перший погляд елементи: металеві дроти, старі дерев'яні ящики, мармур, глиняні люстри, вишивані наволочки у його інтер'єрах поєднуються напрочуд гармонійно.

До відкриття виставки надрукували перший тираж книжки Сергія Махно "Життя ідей" у 100 примірників. Також під час відкриття презентували документальний фільм про роботу українського дизайнера.

"Коли ти торкаєшся матеріалу, ти ніби заряджаєшся енергетикою через тактильні відчуття, – розповідає Сергій Махно у фільмі. – В мене колись була мрія доторкнутись до "Чорного квадрату" Малевича. Вона здійснилась, коли у Москві я відвідав Третьяковську галерею. Там, звісно, заборонено торкатись експонатів, проте я це правило порушив, поки ніхто не бачив. А потім я торкався і Далі, і Родена, і взагалі всіх, окрім "Мони Лізи", проте лише тому, що картина під склом знаходиться".

За 10 років творчої діяльності майстерня дизайнера завоювала статус провідної студії української дизайну. Сергій Махно поєднує сучасні концептуальні напрямки, традиції мистецтва та майбутнє форм. У доробку дизайнера – не лише предметний дизайн, а й архітектурні проекти та цілісні інтер'єри.

"Ця виставка дуже нестандартна не тільки для нашої галереї, а й для України загалом. Сергій – чи не єдиний український інтер'єрний дизайнер, у якого знайшлися сили й сміливість на відкриття персональної виставки", - зауважила куратор Арт Центру Марина Щербенко.

Роботи можна побачити до 12 жовтня. Щербенко Арт Центр працює з вівторка по суботу.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер дивує незвичними українськими інтер'єрами: глиняні люстри, металеві дроти і вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі