субота, 28 вересня 2013 14:56

Нова книга Капранових про історію України за форматом схожа на веб-сторінку
5

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

Вчора, 27 вересня, у Вінниці письменники та видавці брати Капранови презентували "Мальовану історію незалежності України". Розповіли про історію створення книги та її формат.

"Вона має тільки 80 сторінок, кожен розворот представляє одну епоху. На кожному є мапа, на якій позначена і сучасна територія України. Розташована у правому кутку розвороту. Якщо ви відмітите на ній Вінницю і проштрикнете наскрізь всі сторінки, то кругом відмітка припаде точно на Вінницю", - зауважив Віталій Капранов.

"А якщо швидко прогорнете сторінки, вийде своєрідний мультик", - додав Дмитро Капранов.

Формат видання схожий на сторінку сайту.

"Придумали таке спеціально. Адже сучасна молодь звикла не гортати сторінки, а клікати мишкою. А тут – вся інформація одразу", - сказали Капранови.

Родзинкою видання є комікси, які малював вінницькій художник Юрій Васін.

"Він малював козаків. А в стилі коміксів козаків зображати дуже важко, щоб вони не були схожими на героїв американських коміксів. Вся історія української державності – це історія козаків. Ліквідували козацтво тільки у 1918 році. Це була Кубанська Січ", - зазначили вони.

Головний висновок, який українці мають зробити з книги – це те, що владу можна знімати, а не тільки вибирати.

"У всі часи українці користались правом скидати владу. Це найголовніше право. І цьому українці повинні знову навчитись. Тоді не страшно буде вибирати. Не виконав обіцянок – до побачення! Були механізми, які передбачали процедуру відкликати гетьмана, отамана. Скликали віче, раду, навіть Чорну раду, якщо когось неможливо було зняти. Демократія – це мистецтво знімати, а не обирати. І ця традиція ніколи не переривалась", - запевнили Капранови.

Зараз ви читаєте новину «Нова книга Капранових про історію України за форматом схожа на веб-сторінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі