Ексклюзиви
середа, 02 жовтня 2013 16:15

Букви можна вивчати на діамантах та розрізаній вівці - "недитяча" абетка від Херста
5

Фото: Фото: othercriteria.com

У Великобританії опублікували абетку, ілюстрації для якої намалював художник Деміен Херст. Про це повідомляється на сайті видавництва Other Criteria, що випустила книгу. Азбука під назвою "ABC book - Damien Hirst" представляє собою зібрання 26 знакових робіт або фрагментів робіт Хьорста та підписів, придуманих художником.

Підписи не відповідають назвам творів - для кожної ілюстрації автор вибрав одне характерне слово. Так, робота "Фізична неможливість смерті в свідомості живого" ??(опудало акули у формальдегіді) ілюструє букву J і підписана словом "Jaws" ("щелепи"). "Заради любові до Бога" (череп, інкрустований діамантами) розташований поруч з буквою "D" і словом "Diamonds" ("діаманти"). "Далеко від стада (в розрізі)" (розпиляна уздовж вівця у формальдегіді) поміщена на сторінку з буквою "L" і словом "Lamb" ("ягня").

Крім того, кожна буква в абетці виконана окремим шрифтом. Назви шрифтів підібрані за алфавітом. "A" набрана шрифтом "Albertus", "B" - "Baskerville" і тому подібне.

Сам художник каже, що книга призначена для дітей. З якого віку варто починати читати азбуку Херста, не уточнюється. В анотації від видавництва підкреслюється, що книга підходить для дітей не тільки за своїм змістом, але і по тому, як вона зроблена. При друку абетки використовувалися екологічно чисті чорнила з соєвих бобів.

Деміен Херст є одним з найвпливовіших і найдорожчих сучасних художників. Крім самостійних художніх творів, Херст регулярно створює обкладинки для музикантів і співпрацює з модними брендами. У грудні 2012 року художник розробив дизайн рюкзака вартістю 55 тисяч доларів для бренду сестер Олсен The Raw, в липні 2013 року оформив останній альбом британської групи Babyshambles.

Зараз ви читаєте новину «Букви можна вивчати на діамантах та розрізаній вівці - "недитяча" абетка від Херста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі