пʼятниця, 27 вересня 2013 14:47

Український триллер про викрадення у конкурсі кінофестивалю вищого класу
5

Учора, 26 вересня, на кінофестивалі в іспанському місті Сан-Себастьян показали український фільм "Зелена кофта" Володимира Тихого. Картина змагається в офіційній секції "New Directors" одного з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів класу "А".

Український трилер "Зелена кофта " на фестивалі представили - режисер Володимир Тихий, продюсери Денис Іванов та Ігор Савиченко, виконавиця головної ролі 14-річна Олександра Петько, актриса Леся Калинська і художник-постановник Іван Левченко.

Одразу ж після показу Денис Іванов написав на своїй сторінці в соціальній мережі: "Зелена кофта" - це вже третій український фільм, який цього року приймає участь у кінофестивалі класу "А", після коротуна "Побачення" Жені Матвієнко в Клермон-Феррані і "Параджанова" Олени Фетісової і Сержа Аведікяна в Карлових Варах. Ми навели різкість - цього року як мінімум щотижня який-небудь український фільм показується на великому міжнародному фестивалі".

"Зелена кофта" - сучасна міська історія. За сюжетом трилеру, в одному зі спальних районів Києва зникає 7-річний хлопчик - Михайлик. Міліція нічого не може вдіяти. Старша сестра, 13-річна Ольга береться шукати брата сама. Підозрює в його викраденні київського чиновника. Знаходить його дочку і за допомогою місцевої шпани б'є її за гаражами.

Фільм спродюсований компанією "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У секції "New Directors" представлено ще 16 робіт перспективних режисерів з усього світу: США, Ізраїль, Франція, Туреччина, Литва, Коста Ріка, Мексика, Китай, Ісландія, Голландія, Бельгія, Греція.

Головний приз секції "New Directors" - Kutxa та грошова винагорода в розмірі 50 тисяч євро, яку режисер картини розділить разом з іспанським дистриб'ютором.

Переможців 61-ий міжнародний кінофестиваль у Сан-Себастьяні оголосить у неділю, 28 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Український триллер про викрадення у конкурсі кінофестивалю вищого класу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі