вівторок, 14 липня 2020 11:21

Віртуальний музей Івана Франка з'явиться в Києві

Віртуальний музей Івана Франка з'явиться в Києві
Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду створить проєкт "Віртуальний музей Івана Франка у Києві". Фото: uinp.gov.ua

У Києві з'явиться Віртуальний музей Івана Франка.

Проєкт, який реалізовуватиме Міжнародний фонд Франка, переміг у програмі Українського культурного фонду "Створюємо інноваційний культурний продукт". Має на меті в інтерактивній формі, з використанням технологій віртуальної та доповненої реальності, популяризувати постать Каменяра та його родини як в Україні, так і за кордоном.

Також буде створено онлайн-платформу, оцифровано та описано автентичні експонати, які містяться у квартирі-музеї родини Франка в Києві, розроблено 3D-тур з аудіогідом 4 мовами. Передбачається проведення вуличних перфомансів, які зможуть відвідати кияни і гості столиці, повідомляє пресслужба Міжнародного фонду Франка.

За словами організаторів, реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать Івана Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання, сприятиме збереженню культурної спадщини письменника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрущов наказав убити сина Франка

Міжнародний фонд Франка також створив проєкт "Іван Франко на мапі Європи", де відзначено меморіальні місця перебування творця за життя. За задумом ініціаторів, інтерактивна мапа стане ґрунтовною доступною базою історичних відомостей про Каменяра. Буде наповнюватися перевіреним фактажем, що надходитиме від науковців, краєзнавців, франкознавців та усіх шанувальників творчості письменника.

Зараз ви читаєте новину «Віртуальний музей Івана Франка з'явиться в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі