четвер, 15 вересня 2011 19:56

Вірші польських поетів читатимуть у метро

Вірші польських поетів читатимуть у метро

26 вересня у київському метро та на столичних вулицях з'являться вірші польських поетів. У метрополітені тексти наклеять на стінах станції "Театральна" і на вікнах вагонів поїздів.

"Ми вибрали 30 польських поетів, - розповіла куратор проекту Ольга Клименко. - Серед старшого покоління буде 88-річна нобелівська лауреатка Віслава Шимборська та Чеслав Мілош. Молодь представлять народжені у 80-х Яцек Денель і Юлія Шихов`як. Це будуть переклади українською. Вони висітимуть 2 тижні. Проект некомерційний, тому київський метрополітен безкоштовно розмістить вірші. Поезії Чеслава Мілоша з'являться на стінах стадіону "Динамо". На вулиці тексти польських поетів побачать на відрізку між Червоним корпусом університету ім. Тараса Шевченка та університетським ботанічним садом".

Після Києва проект "Вірші у метро" поїде до Токіо, Пекіна, Брюсселя та Люксембургу.

Паралельно у Києві пройдуть зустрічі з польськими письменниками, слем-читання і конкурс віршів-хайку. 8 жовтня у київській фестиваль-ресторації "Диван" відбудеться слем-турнір між українськими і польськими поетами. Українців представлять Андрій Любка та Павло Коробчук.

Проект проводять з нагоди головування Польщі у Європейському Союзі.

Зараз ви читаєте новину «Вірші польських поетів читатимуть у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі