четвер, 15 вересня 2011 19:16

Голі "феменки" на вулицях декламують українські вірші

Голі "феменки" на вулицях декламують українські вірші

Дівчата з жіночого руху FEMEN у рамках свого поетичного проекту "Рима Гола" кожного тижня зачитують на камеру класичні і сучасні українські вірші. Поезію активістки декламують в характерній для себе манері – топлесс.

"Вся наша діяльність — це поезія, тому ми вирішили реалізувати це безпосередньо у віршах. Ми — жіночий рух FEMEN, ми українки, ми любимо нашу країну. Ми вирішила у своєму форматі популяризувати українську поезію, українську культуру. Ми беремо українських авторів. Дівчата самі вибирають вірші, які їм подобаються, які їх найулюбленіші, і виходять на вулицю. Ми намагаємось часто знімати в якихось київських місцях. Хочеться, щоб люди бачили, яка Україна красива, яка гарна мова, які у неї гарні місця", - розповіла Gazeta.ua лідер жіночого руху FEMEN Анна Гуцол.

Вона зауважила, що це була спільна ідея: "До нас підійшов оператор порталу "Коментарі" Саша Ямковий і сказав, що із задоволенням готовий нам допомогти в цій реалізації".

Гуцол наголосила, що мета проекту - продемонструвати, що українська жінка всестороннє розвинена.

"Вона не тільки домогосподарка, вона ходить на протести, вона читає вірші, вона малює плакати, вона в'яже, вишиває, шиє одяг тощо. Тому ми намагаємось по можливості розширювати свою діяльність і робити багато цікавих проектів", - підкреслила вона.

В цьому, а також у майбутніх проектах дівчата будуть роздягнені.

"Тому що ми хочемо показати, що роздягнена жінка — це не є сексуальний об'єкт. Роздягнена жінка — вона звичайна жінка. Роздягненою можна і вірші читати і по вулиці ходити. Багато схвальних відгуків щодо нашої діяльності чомусь від бабусь. Вони кажуть, що це правильно, так потрібно робити, якщо хочуть так читати вірші, значить їх будуть слухати. Одна бабуся казала: "Дівчата, не можна показувати груди. От коли вийдете заміж, тоді можна".

Вірш Ліни Костенко "Коректна ода ворогам" у виконанні Дарини:

Зараз ви читаєте новину «Голі "феменки" на вулицях декламують українські вірші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі