субота, 30 червня 2012 04:56

Викрадену картину Далі повернули поштою

Викрадену картину Далі повернули поштою
Carter des Don Juan Tenorio кисті Сальвадора Далі

Грабіжник, що викрав картину пензля іспанського художника Сальвадора Далі Carter des Don Juan Tenorio, повернув її назад в галерею авіапоштою. Нью-йоркські поліцейські повідомили, що робота була виявлена ??в поштовому відділенні аеропорту імені Джона Кеннеді. Акварель, вартість якої перевищує 150 000 доларів, була відправлена ??в Манхеттен з Європи.

Картина перебувала в невеликий бандеролі, на якій нерозбірливим почерком була написана адреса та ім'я відправника. За словами комісара поліції Рея Келлі, швидше за все, вони вигадані. Сама ж картина виявилася у відмінному стані, передає ИТАР-ТАСС.

Акварель, вкрадену минулого тижня, знайшли при досить дивних обставинах. В понеділок на електронну пошту манхеттенської художньої галереї, звідки було викрадено полотно, прийшло повідомлення: "Картель на зворотному шляху до вас". У тексті був також вказано поштовий ідентифікатор посилки. Співробітники музею звернулися в поліцію, яка через кілька днів виявила витвір мистецтва на поштовому складі аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США викрали картину Далі на очах у охоронця

Знахідка була передана фахівцям, які підтвердили її автентичність.

Як повідомлялося, злодій, якого зняли камери охорони, спокійно зайшов у зал, де висіло полотно, безперешкодно зняв його зі стіни і покинув будівлю галереї. Власник музею заявив, що перед тим, як вкрасти картину грабіжник розмовляв з охоронцем. Зловмисник запитав дозвіл сфотографувати акварель. Співробітник служби безпеки сказав йому, що це не заборонено, але фотографувати можна тільки без спалаху. Після цього охоронець на деякий час покинув зал, і грабіжник, скориставшись моментом, сховав полотно собі в сумку.

Зараз ви читаєте новину «Викрадену картину Далі повернули поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі