Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2013 15:59

"Від тебе смердить чужою любов'ю" - що подивитися в кіноклубах з 26 по 31 березня
5

Місто гріхів
Фото: Фото: kinopoisk.ru
Нові стіни. Жінки-біженки у Східній Європі
Час життя об’єкта в кадрі
Леопард
Не кричи: Вовки!

Головне за тиждень в столичних кіноклубах - що не можна пропустити з 26 по 31 березня на думку Gazeta.ua. А саме кіноепопею з Делоном та Клаудією Кардинале, два документальних фільми – експерименти з фотографіями у стрічці "Час життя об'єкта в кадрі" та долі п'яти жінок-біженок у "Нові стіни. Жінки-біженки у Східній Європі". А також атмосферний фільм "Місто гріхів".

Леопард

Цю історичну епопею Лукіно Вісконті, яку він зняв у 1962 році за мотивами роману "Леопард" князя Джузеппе Томазі Ді Лампедуза, неодноразово порівнювали з "Віднесеними вітром". Стрічка належно вважається однією з вершин світового кіномистецтва.

"Якби фільм складався тільки з 45-хвилинної сцени балу, де по дзеркальній галереї під музику вальсу Верді кружляють, стискаючи один одного в обіймах, Ален Делон з Клаудією Кардинале, фільм все одно хотілося б дивитися без кінця" - писали кінокритики.

"У цьому фільмі я прагнув розповісти історію однієї людини і історію конкретної спільноти, чиє вмирання мені хотілося показати через призму свідомості мого героя, не поступаючись при цьому історичною правдою", - говорив в інтерв'ю режисер фільму. Події фільму розгортаються в часи Рісорджіменто - національно-визвольного руху італійців.

26 березня у кіноклубі "Ракурс" (Кінотеатр ім. Чапаєва, вул. Велика Житомирська, 40, початок о 19:00, 15 грн.)

Час життя об'єкта в кадрі

"Люди ходять на ринок за овочами, а ти - за образами" - розмовляють між собою фотографи. Вони розшукують на одеському "Привозі" прилавок, під яким вісім років тому спала безхатченко. Фото цієї дівчинки зробив Олександр Чекменьов. Це документальна робота Олександра Балагури.

Власне, сама назва фільму - це книжкове визначення часу експозиції. І час життя першого фотознімку, де зображено краєвид із вікна, тривав близько восьми годин. Обираючи фотографію за матеріал фільму, темою якого є пам'ять, режисер заводить глядача у лабіринт "чужих" та своїх спогадів, "чужого" і свого часу.

У фільмі є лише два актори. Вони обігрують стандартний любовний трикутник - чоловік, дружина, коханка.

27 березня у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6, початок о 14:30, безкоштовно)

Нові стіни. Жінки-біженки у Східній Європі

Це документальний фільм іспанського режисера Паули Паласіос. Вона знімала його в Україні, Білорусі та Молдові. У цій картині зображено долі п'яти жінок-біженок, які рятувалися від переслідувань у рідних Афганістані, Демократичній Республіці Конґо, Ірані, Узбекистані та Росії в пошуках притулку, безпеки та нового дому.

29 березня у кіноклубі НаУКМА (Набережно-Хрещатицька, 27, аудиторія 13, початок о 18:30, безкоштовно)

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Нові стіни. Жінки-біженки у Східній Європі
Нові стіни. Жінки-біженки у Східній Європі

Місто гріхів

Це екранізація трьох графічних романів Френка Міллера з циклу "Місто гріхів" у стилі нуар. Працював над фільмом режисер Роберто Родрігес спільно з самим Міллером. А один з епізодів поставив Квентін Тарантіно - розмова мертвого Джекі Боя та Дуайта до моменту, коли їх зупинив поліцейський.

Фільм був задуманий як художній експеримент - чорно-біла дуже контрастна картинка, кольором виділені, як і в романах циклу, окремі персонажі або пов'язані з ними деталі - колір очей, бризки крові, сукня.

Місто гріхів - це пекельна безодня злочинів. І випадки з життя вигаданого Міста є цілком різноманітними прикладами стосунків між чоловіками та жінками - від піднесено-любовних до тваринних. І як ілюстрація цьому репліки героїв – "Від тебе смердить чужою любов'ю".

30 березня у "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Не кричи: Вовки!

Вчений-біолог на самоті вирушає в гори на північ Аляски. Його завдання: довести, що вовки – причина зникнення незліченних раніше оленів-карібу. Після численних випробувань і пригод, учений, спостерігаючи за вовками, поступово починає наслідувати їм.

Фільм – своєрідна розповідь про переродження людини через природу. Це реальна історія, яку екранізували по відомій книзі канадського письменника Фарлі Мовата.

31 березня кінопоказ від "Морква Клуб" (вул. Васильківська, 28, початок о 17:00)

Зараз ви читаєте новину «"Від тебе смердить чужою любов'ю" - що подивитися в кіноклубах з 26 по 31 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі