Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2013 10:40

Документальний серіал про мешканців району в Берліні знімали 26 років
5

Фото: Фото: berlin-ecke-bundesplatz.de

Документальний серіал "Берлін - в районі Федеральної площі" (Berlin - Ecke Bundesplatz) знімали 26 років, розповідає про проект DW.DE. Це історія режисерів-документалістів Ганса-Ґеорґа Ульриха та Детлефа Ґумма про берлінський район Вільмерсдорф. У фешенебельних помешканнях живуть лікарі й адвокати, в простіших - таксисти або ремісники.

У 1986 році режисери здобули премію імені Адольфа Ґрімме, найпочеснішу нагороду для телепрограм у Німеччині і взялися за новий проект. Для участі в довгограючому кіно зголосилися тридцятеро майбутніх героїв.

Серед них - адвокат, котрий мав заможну клієнтуру і нерідко дратував сусідів, блокуючи їхні запарковані автівки своїм "Роллс-Ройсом". Сажотрус, котрий завжди мріяв знятися в голлівудському фільмі, але натомість опинився в одному з каліфорнійських філіалів мережі швидкої їжі, де торгує бургерами. Родина пекарів Дамсів, котрі рік за роком гнули горба на своєму підприємстві, постачаючи мешканців Вільмерсдорфа свіжою випічкою.

Герої незвичного серіалу періодично приходили до офісу режисерів, аби розповісти, яка мандрівка, іспит чи інша подія трапиться в них найближчим часом. Людей кілька днів інтенсивно знімали, а далі знову наставала пауза.

Загалом Ґумм та Ульрих працювали над "Берліном - у районі Федеральної площі" шість місяців на рік. Режисери уважно переглядали відзняте й щоразу добре зважували, що включати у фільм, а що - ні. Зараз на телебаченні показують останні серії довжелезного документального проекту.

Зараз ви читаєте новину «Документальний серіал про мешканців району в Берліні знімали 26 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі