субота, 27 травня 2017 11:14

В Україні вперше переклали концерт мовою жестів

В Україні вперше переклали концерт мовою жестів
Гурт "Шпилясті кобзарі" вперше в Україні зіграв концерт мовою жестів. Фото: etnoxata.com.ua

У Києві відбувся унікальний концерт, перекладений жестовою мовою. Це співпраця соціального проекту "Почути" і гурту "Шпилясті кобзарі". На сцені композиції показували як самі учасники секстету, так і професійні актори Театру міміки та жесту "Райдуга". Про це йшлося у сюжеті ТСН.

"Шпилясті кобзарі" - це шість бандуристів, як рвуть усі шаблони. Тепер їхні пісні можна не лише почути, а й побачити людям із вадами слуху. Кожен бандурист із секстету вивчив по одному твору жестовою мовою. Решту перекладають актори театру "Руйдуга". 15 пісень переклала Наталя Кварцова. У неї чудовий слух, однак її батьки не чують. У дитинстві її першою мовою була саме жестова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі для глухонімих провели молебень

На Заході переклад концертів жестовою мовою - давно норма. На концерті Red Hot Chili Peppers чи Мадонни постійно присутній перекладач, аби люди з вадами слуху не відчували себе зайвими.

Сліпі і люди зі слабким зором "вживу" стежили за 19-м Чемпіонатом світу з футболу на стадіонах ПАР. На кожній із шести арен було обладнано 15 місць з навушниками, через які спеціально навчені коментатори висвітлювали все, що відбувається на футбольному полі. На стадіонах також було виділено по 15 місць для поводирів, яким на допомогу були дані волонтери.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше переклали концерт мовою жестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі