вівторок, 28 серпня 2012 21:46

У Росії заборонили показувати дітям мультфільм "Ну, постривай!"

У Росії заборонили показувати дітям мультфільм "Ну, постривай!"
Через сцени насилля мультфільм потрапив у категорію фільмів "18 +". Фото: fimka.net

У Росії внесли зміни в закон "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку", згідно з яким мультиплікаційний серіал "Ну, постривай!" потрапив у категорію фільмів "18 +". З 1 вересня його можна буде показувати по телевізору не раніше 23 годин.

Про це заявила керівник студії дитячих та юнацьких програм ВДТРК Тетяна Ціварева.

Вона зазначила, що з початку осені на телебаченні рекомендовано не демонструвати сцени насильства.

"Про смерть у принципі говорити можна, але натуралістично показувати її не можна. Головне також, щоб не було ніяких жахливих, кривавих сцен", — пояснила Тетяна Ціварева.

"Постільні сцени" теж опиняться за кадром. Показувати можна тепер тільки дружні поцілунки в щічку.

"Але найскладніше, мабуть, з лайливими словами, — зізнається Ціварева. - Ми такий порядок слів внутрішньо для себе визначили, але розуміємо, що будь-яке слово з певним акцентом може розцінюватися як нецензурна лайка".

Словом, можна сказати, що телевізійники дійсно стали вразливі. Адже будь-яке слово можна трактувати як завгодно (і кому завгодно).

Не дуже зрозуміло й те, як маркувати класику. Наприклад, Гоголя, у творах якого є нецензурні вирази. З одного боку, це класика, яку діти проходять за шкільною програмою. З іншого боку, якщо ставити такі фільми в ефір, то це — явне порушення нового закону.

"Поки, на свій страх і ризик, ми такі фільми в програмі залишаємо", — повідомила Ціварева.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили показувати дітям мультфільм "Ну, постривай!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі