середа, 04 липня 2012 10:54

Одеський кінофестиваль відкриється фільмом, в якому зіграв ув'язнений

Одеський кінофестиваль відкриється фільмом, в якому зіграв ув'язнений
Кадр з фільму "Реальність". Фото: primissima.it

13 липня Третій Одеський кінофестиваль відкриється показом картини Маттео Гарроне "Реальність", яка отримала цього року Гран-прі журі Канн.

Погоня за славою має найсумніші наслідки для життя добродушного батька сімейства з драми "Реальність". Це наступний фільм Маттео Гарроне після кримінальної драми "Гоморра", яка виграла в Каннах Гран-прі 2008 року. Кінокритики називали "Гоморру" кращим фільмом про італійську мафію з часів "Хрещеного батька".

Цього разу Гарроне торкнувся теми реаліті-шоу. Головний герой "Реальності", батько великого сімейства, володіє в Неаполі процвітаючим рибним магазином. Одного разу, піддавшись на прохання дітей, він без особливого ентузіазму погоджується брати участь у телевізійному реаліті-шоу. З цього моменту все його життя перевертається.

Режисер, який отримав в цьому році Гран-прі Канн, повідомив, що після "Гоморри" хотів зняти картину, яка виправдовувала б очікування його шанувальників, несла б у собі той же заряд, але і сюрпризи для глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одеському кінофестивалі Кілліан Мерфі представить дві нові стрічки

Головну роль виконав непрофесійний актор Аньєлло Арена, який відбуває довічне ув'язнення за вбивство. Арена відкрив у собі акторський талант у тюремному театрі. В одній з постановок його і побачив Гарроне. Згідно часткової амністії, ув'язненому артисту дозволено працювати протягом дня поза стінами в'язниці. Незважаючи на те, що Арену називали одним з головних претендентів на Приз кращому акторові Каннського МКФ, відвідувати прем'єри та фестивалі йому заборонено.

Нагадаємо, що в програмі ОМКФ є ще один італійський фільм, зірками якого стали непрофесійні виконавці з кримінальним минулим - драма "Цезар повинен померти" братів Тавіані, володар Золотого ведмедя Берлінале, показ якого на ОМКФ відбудеться в рамках секції "Фестиваль фестивалів".

Також стало відомо, що Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає виконавиця головних ролей у ключових європейських фільмах 1960-х і 1970-х Клаудіа Кардинале. Муза Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, Філіпа де Брока, Серджіо Леоне відкриє показ одного з найзнаменитіших фільмів зі своєю участю - "8 ?".

Картина "8 ?" Федеріко Фелліні (1963) згідно з опитуванням режисерів, проведеним Британської кіноакадемії в 2002 році, визнана третім найбільшим фільмом всіх часів. Стрічка також отримала Оскар за кращий фільм іноземною мовою. Показ відбудеться на Ланжеронівському узвозі в день відкриття ОМКФ, 13 липня.

Нагадаємо, Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 13-21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль відкриється фільмом, в якому зіграв ув'язнений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі