вівторок, 03 липня 2012 17:27

На Одеському кінофестивалі покажуть фільм, який знімався в крематорії

На Одеському кінофестивалі покажуть фільм, який знімався в крематорії
Кадр з фільму "Без ГМО". Фото: 2000.net.ua

2 короткометражних фільми режисерки Лариси Артюгіної візьмуть участь в українському національному конкурсі Одеського кінофестивалю. Він пройде 13-21 липня.

Обидва знімалися у рамках проекту "Україно, гудбай!". На зйомки відводилось 4 дні.

10-хвилинну стрічку "Без ГМО" Артюгіна знімала 2011-го у київському крематорії. Молода жінка в стресовому стані випадково опиняється на задньому дворі крематорію. Розуміє, що кремація - далеко не найгірше, що може трапитися з людиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі покажуть фільм з "фантастичним дуетом старих акторів"

"Цей фільм про те, що сьогодні зовсім не цінується не те що людське життя, а людська смерть. Хочу, щоб глядачі сприймали крематорій не як конкретне місце у Києві, а як декорації. Просто на них не було грошей. Це умовне місце, образ нашої країни. Історія повністю вигадана. Сюжет дуже простий. Це - бюджетний проект, всі працювали безкоштовно. Знімальна група, актори, техніку безкоштовно дали. Єдине на що витрачали гроші — бензин, чай і бутерброди. Один день знімали в крематорії, другий на Лук'янівському ринку, потім у мене на кухні, і в друга на балконі", - розповіла режисерка.

У 18-хвилинному фільмі "Жовта квітка для месьє Бурійона" йдеться про французького письменника, який прилетів у справах в Україну. В аеропорті у Борисполі замість молодої дівчини-перекладача, його зустрічає її батько. Ні слова не знає французькою.

"Зовсім інша історія, інший жанр. Важко сказати, що ці два фільми один режисер знімав", - зауважила Артюгіна.

Зараз ви читаєте новину «На Одеському кінофестивалі покажуть фільм, який знімався в крематорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі