Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2013 13:32

В Одессі покажуть роботи відомих сучасних художників з усього світу

В Одессі покажуть роботи відомих сучасних художників з усього світу
Робота Артема Волокітіна ("Берізка", 2009). Художник бере участь у нинішньому проекті бієнале

Завтра в Одесі відкривається міжнародний фестиваль сучасного мистецтва. ІІІ Одеська бієнале триватиме до кінця вересня.

Офіційно тема бієнале звучить так: "Самоврядування: культурна еволюція vs революція". Куратори проекту Михайло Рашковецький та Мирослав Кульчицький запропонували художнкам попрацювати над темою і проблемою самоврядування. Також серед заявлених тем і проектів художників - революція і контрреволюція, бізнес-проект "Уряд напрокат" і нічний патруль на Борщагівці та багато інших.

Куратори переконані, що за масштабом та рівнем цю подію можна без перебільшення назвати унікальною. Адже в основному проекті бієнале, який пройде на п'яти музейних і галерейних майданчиках, візьмуть участь більше 50 художників з 12 країн. Серед них і міжнародні зірки сучаного мистецтва - Дан Перьйовші, Лучезар Бояджієв, Міліца Томіч. А також відомі українські автори - Олег Тістол, Микола Маценко, Василь Цаголов, Ігор Гусєв, Bondero, Максим Мамсіков, Лариса Резун-Звєздочотова, група SOSка, Р.Е.П. та ін.

Звісно, одне із завдань бієнале - познайомити одеську публіку з творчістю contemporary art. Тут будуть представлені усі види сучаного мистецтва: інсталяція, відеоарт, фото, об'єкт, перформанс, стріт-арт. Виставки проходитимуть у двох приміщеннях Музею сучасного мистецтва Одеси (Бєлінського, 5 і Французький бульвар, 8), в галереях "Жовті велетні" Одеського Художнього музею (Софіївська, 5а), "NT-Art gallery" (Лідерсовський бульвар, 5) і "Худпрому" (Жуковського, 6). Паралельний проект Slava Frolova-Group буде показаний в Арт-центрі Олександра Коробчинського (Пушкінська, 32).

28 серпня відбудеться урочисте відкриття. А з 29-го серпня уже працюватимуть - основний проект у приміщенні Одеського художнього музею, експозиція "Слабкість" в галереї "ХудПромо" та спецпроект "Бактерія"в галереї NT-Art. Детальну інформацію про події бієнале можна відслідковувати на їхньому офіційному сайті.

Зараз ви читаєте новину «В Одессі покажуть роботи відомих сучасних художників з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі