пʼятниця, 23 серпня 2013 16:53

В Тернополі намалювали рекордну вишиванку на стіні
13

Фото: Фото: Андрій Янович

Вишиваний червоно-чорний орнамент на стіні довжиною 228 метрів намалювали тернопільські художники Олег Голубович і Андрій Васильчишин. Під час семиденної роботи над проектом хлопців пробувала зупинити муніципальна міліція, а наприкінці роботу підіпсув місцевий політик.

Орнамент малювали на стіні, що відділяє залізницю від автотраси, що веде з Тернополя до Почаєва.

„Поверхня була заляпана болотом, де не де покрита грибком. Прийшлося все зчищати, грунтувати, робити у два шари білий фон, а тоді вже малювати орнамент. Ми приходили сюди зі сходом сонця, і закінчували, коли темніло", ? розповів Gazeta.ua Олег Голубович.

На малюнок пішло 120 літрів білої фарби та по 25 літрів червоної та чорної.

„Мали постійну увагу зі сторони водіїв. Деякі просто сигналили, деякі аплодували, зупинялися, дякували і фотографувалися", ? продовжує хлопець.

Під час роботи хлопців хотіла зупинити муніципальна міліція.

„Ми погодили роботу з залізницею – безпосереднім власником стіни. А з міськрадою не погодили. Муніципальна поліція бачила в розмальовуванні порушення. Я сказав їхньому начальнику, що краще б ловили тих, хто пише на стінах слово з трьох літер. Пообіцяв що, на майбутнє будемо погоджувати акції і з міськрадою", ? розповідає співорганізатор встановлення рекорду Ігор Дулеба.

Під час відкриття стіни останній її сектор домалювали представники української діаспори, з?їзд якої саме відбувався в Тернополі. До роботи також вирішив долучитися місцевий депутат Степан Барна. Він взявся розмальовувати кілька чорних квадратів, однак, не розрахувавши сили, порозливав фарбу на поле, яке мало б бути червоним. Автор малюнку рятував ситуацію витираючи зайву фарбу ганчіркою.

Нагадаємо, до Дня Конституції в Тернополі намалювали найдовшу в Україні абетку.

Зараз ви читаєте новину «В Тернополі намалювали рекордну вишиванку на стіні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути