пʼятниця, 23 серпня 2013 22:00

Галерея Греттера підготувала україно-шведську виставку-гру

В останні дні літа в Арт-центрі Якова Гретера відкриється виставка картин і скульптур шведки Олена Віікхоль та двох українок - художниці Зоряни Гарбар і перформансистки Таїсії Мельник.

Називатиметься це "Гра в вічний доказ", учасником якої може стати кожен відвідувач, бо організатори збираються залучати їх до дійства, перетворюючи цим самим глядачів у співучасників.

Організатори збираються залучати їх до дійства, перетворюючи цим самим глядачів у співучасників

Унікальність виставки полягає в трискладовій концепції, а також в динамічній експозиції, яка буде гармонійно відображати весь сенс гри цієї виставки. За задумом, усі три поверхи галереї будуть взаємодіяти та грати з відвідувачами, а сама експозиція щотижня змінюватиметься.

"Це не буде статична експозиція - у просторі буде творча взаємодія, вируватиме життя, відбуватимуться метаморфози, а вся галерея буде щоразу видозмінюватися, - обіцяє директор закладу Леонори Янко.

 

Ядром виставки буде швецька художниця з російським корінням –  Олена Віікхольм. На її рахунку вже понад 50 виставкок у 13 країнах. Член національних художніх спілок Росії 
та Швеції представить свої художні та скульптурні роботи, які зберігаються, зокрема, в шведському замку Арста, російському Посольстві у Швеції, військовому архіві 
Стокгольму та в багатьох приватних колекціях. Її графічні та живописні роботи дуже прості у своїх символах, але і водночас - багатозначні в образах та асоціаціях.

Особливим чуттєвим елементом цієї виставки будуть виступи української перформансистки Таїсії Мельник, які гармонійною ниткою проникатимуть у структуру експозиції. Вона інтерпретує, описує ідею закладену художником. Це є спільний проект, де творчі особистості надихнулися одна однією та разом втілили нове мистецьке бачення.

 

Зоряна Гарбар вже долучалася до більш як сотні виставок. 13 разів виставлялася персонально у 13 країнах. Є лауреаткою міжнародного "Осіннього салону 2000" у Львові. Її роботи навіюють думки про вічність та місце жінки в сучасному світі. Арт-центр Якова Гретера таким чином хоче звернути увагу на глибину та сенс мистецтва, де кожен може емоційно з ним поєднатися та відчути його істинну місію. Автори виставки зайняті одвічним пошуком символів гармонії, експериментуючи та досліджуючи форму, колір, простір та рух.

"Синергія від їхньої спільної роботи вражає глибиною та масштабом вираження гри в вічне доказування, - запевняють організатори.

"Гра в вічний доказ" розкаже про взаємодію країн, просторів, людей та мистецтв! Завдяки Таїсії Мельник можна буде відчути динаміку цієї виставки та торкнутися до
мистецтва, яке не залишає слідів на полотнах.

 

Виставка триватиме з 30 серпня до 6 жовтня 2013 року. За графіком виступів слідкуйте на сайті арт-центру в розділі "Календар".

Зараз ви читаєте новину «Галерея Греттера підготувала україно-шведську виставку-гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі