вівторок, 27 серпня 2013 09:10

Амстердамський музей продає 3D-картини найвідоміших робіт Ван Гога

Амстердамський музей продає 3D-картини найвідоміших робіт Ван Гога
Фото: mediaport.ua

Амстердамський музей Ван Гога буде продавати репродукції найвідоміших полотен художника в 3D. Копії, випущені у співпраці з компанією Fujifilm, називаються "Relievos" ("рельєфи"). Кожен екземпляр обійдеться покупцям в 22 тисячі фунтів.

У число полотен, які продаватимуться в 3D, увійшли такі картини Ван Гога, як "Квітучі гілки мигдалю" (1890), "Соняшники" (1889), "Урожай" (1888), "Пшеничне поле під грозовими хмарами" (1890) і "Бульвар Кліші" (1887).

Технологію, за якою роблять 3D-репродукції, розробляли в компанії Fujifilm більше семи років. Репліки робляться за допомогою 3D-сканування оригінального полотна і друкуються у високому дозволі. Копія робиться так докладно, що репродукція в точності повторює навіть зворотний бік оригіналу. Крім того, кожна картина вставлена ??в точно таку ж раму, як і в оригіналі. За даною технологією можна провести в день не більше трьох реплік, тому кожна картина була повторена всього в 260 примірниках під керівництвом експертів і кураторів музею.

"Це дійсно репродукції нового покоління, тому що вони виходять у третій вимір. Для любителя різниця між копією та оригіналом зовсім неочевидна. Звичайно, якщо ви знавець і придивитеся ближче, ви помітите відмінності", - заявив директор музею Ван Гога Аксель Рюгер.

Презентація 3D-репродукцій відбулася в липні в торговому центрі в Гонконзі. Кілька копій продали на місці. Всі доходи від продажу підуть на ремонт музею, а також на збереження колекції з 200 картин, малюнків та листів художника.

Зараз ви читаєте новину «Амстердамський музей продає 3D-картини найвідоміших робіт Ван Гога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі